Džejms Harden (©Reuters)
Džejms Harden (©Reuters)

Hjuston izbacio Oklahomu kad je Harden počeo da igra odbranu! Janis nazad u školicu suđenja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.09.20. | 08:40

Baksi u problemu

I poslednja dilemma prve runde plej-ofa je dočekala odgovor. U večeri kada je Džejms Harden ofanzivno bio neupotrebljiv Hjuston je savladao Oklahomu sa 104:102 i Tandere Krisa Pola izbacio iz plej-ofa NBA lige.

Prelomni trenutak u režiji – Džejmsa Hardena, koji meč završio sa 17 poena i devet asistencija što je značajno ispod njegovog proseka, a ni to ne oslikava dovoljno koliko je “silovao“ loptu. Iz igre je pogodio samo četiri od 15 šuteva. Ali je bio dovoljno pametan da shvati da tako ne ide i da mora nešto da promeni, pa smo najubojitijeg strelca NBA lige noćas mogli da gledamo kao defanzivca koji te ne ispušta iz vida.

Izabrane vesti

Momak čijem su se odbrambenom zalaganju često i smejali tako je uspeo da 4,8 sekundi pre kraja blokira šut Lua Dorta za preokret i pobedu Oklahome. Na kraju, imala je Oklahoma i drugu šansu, ali je Danilo Galinari promašio slobodno bacanje svirano zbog faula Roberta Kovingtona dok lopta još nije bila u igri, dok im je preostalih 1,4 sekundi za napad bilo premalo. Rasel Vrestbruk se možda i prisetio nekih starih akcija bivšeg trenera Bilija Donovana i pomogao Rokitsima da uzmu tu loptu, pa će Hjuston u polufinalu Zapadne konferencije na Los Anđeles Lejkerse, koji su prethodno izbacili Portland sa 4:1.

Dodajmo da je Kovington bio najefikansiji u Hjustonu sa 21 poenom uz 10 skokova, Rastel Vestrbuk je bio za nijansu gori s 20+9, dok je Harden, rekosmo već, ubacio 17. U poraženom timu 30 poena Lua Dorta, Kris Pol je ubeležio tripl-dabl sa 19 koševa, 12 asistencija i 11 skokova. Nije vredelo.

Na zapadu dakle prilično tesno, prve utakmice plej-of serije na istoku prošle su bez takvih uzbuđenja. Ali prve utakmice polufinala nagoveštavaju mnogo veću dramu. Milvoki, tim sa najboljim učinkom u regularnom toku sezone, posle dva meča serije sa Majamijem gubi sa 0:2.

Džimi Batler je rešio drugi meč nakon što je uz zvuk sirene ubacio dva slobodna bacanja u pobedi od 116:114, pa je Hit i dalje neporažen u plej-ofu.

Za razliku od prvog meča, kad je Batler ubacio 40 poena, ovo je bio kolektivni uspeh. Goran Dragić je sa 23 poena predvodio sedmoricu igrača – računajući tu svih pet startera – sa dvocifrenim koštegerskim učinkom. Sa tako raspoređenim zadacima teško je moglo zaustaviti Majami, kome su sada potrebne dve pobede kako bi zaigrao u konferencijskom finalu prvi put još od 2014. i ere Lebrona Džejmsa i Dvejna Vejda.

Milvoki u problemu, uprkos tome što je Janis Adetokunbo ubacio 29 poena i imao 14 skokova. Imao je i tu nesreću da će meč pamtiti po prekršaju kojim je baš on poslao Batlera na liniju penala. Iako loptu nije dirao, pri doskoku je šaku spustio na leđa protivnika. Mark Dejvis, vođa sudijskog tima na utakmici, kasnije je pojasnio da je Batlerumorao da bude ostavljen prostor za doskok, a Janisova leva ruka je bila na njegovom torzou i uticala je na ravnotežu”.

U Milvokiju naravno nisu saglasni, ali imali su sličnu situaciju samo četiri sekunde ranije kada je Goran Dragić poslao Midltona na liniju za slobodna bacanja. Nema se uostalom vremena za žalopojke. Ide treća utakmica, a Milvoki je već u debelom minusu. I moraće mnogo bolje ako hoće dalje. Pod broj jedan, neće smeti da Majamiju dozvoli da ubaci čak 10 trojki više.



tagovi

Džejms HardenMilvoki BaksHjuston RoketsOklahoma Siti TanderMajami Hit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara