Trevor Ariza (©AFP)
Trevor Ariza (©AFP)

Hjuston se već rešio Arize i dao 16. pika za budući izbor Detroita

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 01:05

Zanimljiv paket Hjustona i Detroita

Trevor Ariza će Hjuston videti samo u prolazu, jer posle trejda iz Portlanda za Roberta Kovingtona, pika prve runde na večerašnjem draftu i zaštićenog pika prve runde za lutriju sledeće godine, seli se u Detroit.

Hjuston je u satima pre početka najveće košarkaške lutrije sa Detroitom dogovorio trejd po kojem će Pistonsi dobiti Arizu i 16. pika s večerašnjeg drafta za budućeg pika prve runde. Nije istaknuto koje godine.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Hjuston je odlučio da od Detroita za 4.600.000 dolara otkupi Detroitov pik iz druge runde za 2021. godinu, koji su Pistonsi dobili od Lejkersa.

Odlazak Trevora Arize dobro je došao za Detroit jer bi trebalo da pokupi 12.800.000 dolara za narednu sezonu, s tim što je garantovano samo 1.800.000 dolara. To će sada imati određenu finansijsku fleksibilnost Pistonsima u noći drafta, ali i u danima kada se otvara tržište slobodnih igrača. Još nije poznato da li će Ariza ostati u Detroitu, ali ako bude tu, verovatno će postati startno nisko krilo ekipe.

Detrot će na draftu imati pravo da bira pikove sa sedme i šesnaeste pozicije, što će biti izazov za novog generalnog menadžera Troja Vivera. Kao što je poznato odranije Viverov zadatak biće da Detroit napuni talentom za naredne godine i proba da vrati stari sjaj ekipi.

Što se tiče Hjustona, najveća dilema u Teksasu je gde će karijere nastaviti Džejms Harden i Rasel Vestbruk. Američki mediji tvrde da su Bruklin i Hjuston sve bliži konačnom dogovoru za transfer Bradonje u Netse, dok su Rakete u intenzivnim pregovorima sa Vašingtonom za trejd po kojem bi u glavni grad otišao Vestbruk, a suprotnim smerom krenuo Vestbruk.

Podsetimo, Ariza je takmičrsku 2019/20 počeo u Sakramentu, ali je u januaru trejdovan u Portland. Sa Trejlblejzersima odigrao je 21 utakmicu i beležio 11 poena, 4,8 skokova i dve asistencije, ali nije igrao plej-of pošto je odlučio da se ne pojavi u “balonu“ na Floridi.



tagovi

Hjuston RoketsPortland TrejlblejzersDetroit PistonstrejdTrevor Ariza

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara