Eron Vajt, Dejan Radonjić i Ostin Holins (©Starsport)
Eron Vajt, Dejan Radonjić i Ostin Holins (©Starsport)

Holins i Vajt o titulama i sudbini u Zvezdi: Ovde je sjajno, ali još se ništa ne zna...

Vreme čitanja: 4min | pon. 20.06.22. | 10:39

Zvezdini Amerikanci izneli utiske posle osvojene triple krune i govorili o budućnosti u klubu

Košarkaši Crvene zvezde su ponovili veliki uspeh iz minule takmičarske godine. Pobedom nad FMP-om u Železniku odbranili su tron u Superligi Srbije i obezbedili treći pehar - drugu godinu zaredom. Trijumfalnu sezonu obeležile su razne nedaće, veliki broj povreda, virus korona... Ali, ekipa Dejana Radonjića je na kraju potvrdila dominaciju u regionu. Sada se Zvezda okreće pripremama za naredni ciklus, a jedan od prvih koraka biće donošenje odluka o tome ko iz aktuelnog igračkog kadra ostaje u klubu.

Kada su stranci u pitanju, Nejt Volters je otišao u domovinu zbog privatnih razloga, uz dozvolu kluba, Ostinu Holinsu ističe ugovor, dok Eron Vajt ima opciju da ostane još godinu dana. Bivši košarkaš Zenita i krilni košarkaš koji je doživeo veliki peh još na pripremama izneli su posle trijumfa u Železniku utiske o sezoni, ali i govorili o svojoj sudbini na Malom Kalemegdanu.

Izabrane vesti

Holins se dokazao kao vrhunski defanzivac, uvek ostavljao i poslednju kap znoja na parketu, a prema njegovim rečima moglo bi se zaključiti da ne bi imao ništa protiv toga da nastavi da brani boje tima sa Malog Kalemegdan.

"Svi me to pitaju, ali trenutno ne znam. Videćemo šta će leto doneti. Ovde mi je sjajno. Volim saigrače, trenera Dejana, Beograd. Videćemo šta će se desiti", rekao je Holins posle trijumfa nad Panterima u drugoj utakmici finalne serije Superlige.

Ovaj 30-godišnji košarkaš je imao najuspešniju sezonu u profesionalnoj karijeri. Prvi put se domogao trofeja u evropskoj košarci i to - tri.

"Sjajan je osećaj. Naporno smo radili, ali ovo je sjajna grupa momaka, jedna od najboljih sa kojom sam igrao. Bilo je veoma zabavno".

Iako je bilo oscilacija zbog izostanaka igrača i velikih napora, jedna stvar se nije menjala od početka do kraja takmičarske godine - podrška sa tribina.

"Nikada ne znate šta možete da očekujete od ovih utakmica, ali navijači su bili sjajni čitave sezone i mora im se odati priznanje. Izuzetno cenimo njihovu podršku", zaključio je Holins i dodao da povreda koju je pretrpeo u prvoj utakmici finala nije ozbiljnije prirode.

U ugovoru koji je Vajt potpisao sa Zvezdom postoji opcija da dve strane nastave saradnju u narednoj sezoni. Kako ističe Amerikanac, odluka će biti doneta do kraja meseca.

"Treba da razgovaramo. Bila je čudna godina, ali nemam nikakve primedbe po pitanju ekipe i dešavanja u svlačionici. Imam mnogo ljubavi za ove momke. Kada nije bilo lako, bilo je sjajno imati ih kraj sebe", priča Vajt.

Tokom karijere je osvajao trofeje u Litvaniji, Grčkoj, ali ovo mu je prva tripla kruna.

"Osvojili smo sve. Nedostajao nam je samo plej-of Evrolige, ali dobili smo poslednju utakmicu u ABA ligi, poslednju u srpskoj - imali smo uspešnu sezonu".

Još na pripremama je pretrpeo prelom podlaktične kosti i propustio prvih nekoliko meseci sezone. Polako se vraćao u ritam, ali na kraju nije zadovoljan kako je odigrao sezonu.

"Nije dobro počelo, a ni završilo na ličnom planu. Nije ovo bila moja najbolja sezona, ali šta da kažem. Morate da učite iz svakog iskustva. Sada idem kući da odmorim, ali moram da izvučem pouke".

U evropskoj košarci je od 2015. godine, igrao je pred navijačima Bona, Zenita, Žalgirisa, Olimpije Milano, Tenerifa i Panatinaikosa, ali i Vajt priznaje da su Zvezdini jedinstveni.

"Sjajna atmosfera. Pretpostavio sam da će ih biti i na gostovanju. Tako je bilo čitave sezone. Kao igrač ne možete ništa više da tražite. Kada je sezona ovako dugačka, motivišu te. Kako u dvorani, tako i na društvenim mrežama, u gradu. Svuda ih ima i to je važno. Zato je Zvezda to što jeste".

Košarkaši Crvene zvezde su odigrali čak 74 utakmice od početka sezone.

"Kada sam bio u Žalgirisu igrali smo oko 75-80 utakmica. Kada imate ABA ligu, Evroligu, Kup, domaće prvenstvo i pobeđujete, očekujete veliki broj utakmica. Ali to znate kada potpišete za ovaj klub, da ćete se boriti, igrati veliki broj mečeva i mislim da smo odradili dobar posao. Imali smo i sreće, izuzev moje nismo imali veliki broj ozbiljnih povreda. Sve u svemu, nemam za čim da žalim", zaključio je Eron Vajt.



tagovi

KK Crvena zvezdaOstin HolinsEron Vajt

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara