"Velimir Perasović"
"Velimir Perasović"

Hrvati bez selektora: Laboral Kuća stopirala Perasovića - kreće ekskluzivna Evroliga

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.03.16. | 12:13

Gazda kluba Hoze Antonio Kereheta nema nameru da popusti

Velimir PerasovićStručni savez Košarkaškog saveza Hrvatske jednoglasno je bio za ostanak Velimira Perasovića na mestu selektora, ali prema informacijama Sportskih novosti Laboral Kuća je odlučila drugačije. Gazda španskog kluba Hoze Antonio Kerehata je, naime, razočarao hrvatsku delegaciju u sastavu Dino Rađa - Joke Vranković odbivši da im izađe u susret.

U Španiji, naime, trenerima  nije dozvoljeno da treneri klubova vode i nacionalne timove, Hrvati su pokušali da naprave neki kompromis, ali su se iz Vitorije vratili neobavljenog posla.
"Kereheta nam je objasnio da se sledeće godine igra ekskluzivna Evroliga od 16 klubova, sa 30 odigranih kola i da mu u pripremi takve lige treba trener na raspolaganju tokom celog leta. Da bude tu kad se formira ekipa, ali i da bude sa ekipom od prvog dana pripreme, koji će zbog povećanog broja utakmica sledeće sezone početi ranije nego do sada", rekao je Rađa za Sportske novosti.

Izabrane vesti

Hrvatski mediji pominju da bi na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, od 4. do 9. jula, tamošnju selekciju mogao da vodi Neven Spahija, selektor iz perioda od 2002. do 2005, sada pomoćnik u stručnom štabu Atlante Hoks. Osim Spahije u igri je i trener Zagreba Danijel Jusup.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

Velimir PerasovićRio 2016Košarkaška reprezentacija Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara