Hrvati otvoreni za stranca u košarkaškoj reprezentaciji

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.19. | 17:18

A Šejn Larkin je već pričao o tome da mu je to zanimljiva ideja

Nije to ništa novo, ali pomalo i jeste. Zašto to kažemo? Imali su Hrvati već strance u svom nacionalnom košarkaškom timu, nosili su dres Oliver Lafajet ili Dontaje Drejper, ali kada se je nedavno Šejn Larkin otvoreno rekao da bi razmislio o igranju za Hrvatsku, Dino Rađa je to odmah kategorički odbio kao mogućnost pomalo i sa gnušanjem.

Ipak, sada se javio predsednik košarkaškog saveza Hrvatske Stojko Vranković i rekao da je otvoren za takvu ideju dovođenja stranca, ali pod jednim uslovom. Da to bude dugoročno.
"Protiv sam opcije izdavanje pasoša strancu koji bi odigrao samo tih nekoliko utakmica u Splitu. Posebno to kažem s obzirom na iskustva dvojice stranaca koji su ih uzeli kako bi zaradili 10 ili 15 hiljada evra više na klupskim ugovorima. Nađemo li igrača koji je spreman da pomogne dugoročno, koji bi bio spreman da odigra i kvalifikacije za Evrobasket u februaru, ali i duži niz godina – o tome se uvek može razgovarati“, rekao je Vranković.

Izabrane vesti

Time je Vranković dao do znanja da bi razmislio o strancu koji ne bi prihvatio samo ulogu legionara i plaćenika, već bi se vezao za kockasti dres na duže staze. Nešto što se ne može reći za Dontaje Drejpera ili Olivera Lafajeta.

Podsećamo, pre oko dva meseca je Larkin pričao o mogućnosti da postane igrač hrvatske reprezentacije.
Koja slučajnost, upravo sam juče na ručku sa Krunom pričao o tome. Moram reći da sam definitivno otvoren za tu ideju. Hteo bih da igram Olimpijske igre, to je san svakog sportiste”, rekao je Larkin.

Čak se i u Turskoj polemiše o mogućnosti da Larkin dobije tursko državljanstvo i zaigra za tu zemlju.

FOTO: Shutter stock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara