Mario Hezonja (AFP)
Mario Hezonja (AFP)

Hrvati sa trojicom NBA igrača i Hezonjom ciljaju olimpijsku vizu

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.05.21. | 14:09

Od internacionalaca iz najjače lige na svetu selektor Mršić jedino ne može da računa na povređenog Šamanića

Selektor Hrvatske, Veljko Mršić, objavio je širi spisak igrača na koje računa za kvalifikacioni olimpijski tunir koji će biti u Splitu (29. jun - 4. jul)

Kao što se očekivalo na spisku su svi hrvatski internacionalci u NBA ligi, osim Luke Šamanića (San Antonio) koji neće moći da pomogne sunaordnicima zbog povrede, a zanimljivo je da se u reprezentaciju vratio Mario Hezonja koji je dres "kockastih" poslednji put oblačio na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine

Izabrane vesti

Širi spisak reprezentacije Hrvatske: Roko Leni Ukić (Split), Roko Rogić (Miteldojčer), Toni Katić (Dinamo Sasari), Lovro Gnjidić (Cibona), Filip Krušlin (Dinamo Sasari), Krunoslav Simon (Anadolu Efes), Mateo Drežnjak (Cibona), Antonio Jordano (Zadar), Toni Perković (Split), Boris Tišma (Real Madrid/Betis) Bojan Bogdanović (Juta), Mario Hezonja (Panathinaikos), Pavle Marčinković (Split), Ivan Ramljak (Slask Vroclav) Tomislav Gabrić (Oldenburg), Ivan Perasović (Split), Željko Šakić (Estudijantes), Dragan Bender (Makabi Tel Aviv), Miro Bilan (Dinamo Sasari), Darko Planinić (Cibona), Dario Šarić (Feniks), Ivica Zubac (LA Klipers), Ante Žižić (Makabi Tel Aviv)

Nacionalni tim Hrvatske trebalo bi da se okupi 8. juna. Domaćini će na turniru u Splitu biti u grupi sa Brazilom i Tunisom, dok drugu grupu čine Nemačka, Rusija i Meksiko. Po dve najbolje ekipe plasiraće se u polufinale, a pobednik finala će putovati u Tokio.



tagovi

Košarkaška reprezentacija Hrvatsketokio 2020Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara