Huančo Ernangomez (©AFP)
Huančo Ernangomez (©AFP)

Huančo odbio Real, nada se novom NBA angažmanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 14:37

U prethodne tri godine promenio je šest klubova i rizikuje da ne pronađe novi do Svetskog prvenstva

Ostao je Huančo Ernangomez bez kluba pošto su ga krajem prošleg meseca otpustili Toronto Reptorsi, a Kadena SER otkriva da je imao na stolu ponudu madridskog Reala. Kao i da ju je odbio.

Kako se navodi, 27-godišnji španski reprezentativac je odlučio da nastavi sa potragom kluba u NBA posle kratkog boravka u Kanadi.

Izabrane vesti

Odigrao je 42 utakmice za Reptorse od kako je minulog leta potpisao jednogodišnji ugovor za 2.300.000 dolara. Nije uspeo da pronađe kontinutitet, beležio svega 2,9 poena i 2,9 skokova za 14,6 minuta provedenih na terenu u proseku.

Bila je to još jedna u nizu epizoda za Huanča, koji je u NBA stigao leta 2016. godine kada su ga Denver Nagetsi odabrali sa 15. pozicije na Draftu. Proveo je potom od 2020, godinu i po dana u dresu Minesote, da bi leta 2021. potpisao za Boston gde se nije snašao i vrlo brzo je trejdovan u San Antonio, pa zatim i u Jutu. Na kraju je kao slobodan igrač stigao u Toronto.

Zasad nema nameru da se vraća evropskoj košarci, dodaje Kadena SER. Zbog te odluke dovodi u pitanje svoj status u španskoj reprezentaciji na Svetskom prvenstvu, jer postoji realna mogućnost da do naredne sezone ne pronađe klub.

Real je očigledno želeo da ga preseli u svoje redove poslednjeg dana prelaznog roka u Evroligi, ali na kraju nije uspeo da se pojača.

Mlađi brat MVP-a prethodnog Evrobasketa Vilija Ernangomeza je kao profesionalac na Starom kontinentu branio samo boje Estudijantesa (2014-2016). Rođen je u Madridu i nastupao je za mlađe kategorije Kraljevskog kluba.


tagovi

KK Real MadridHuančo Ernangomez

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara