Humanitarni tiket u podne: Igor Rakočević tipuje za Organizaciju civilnog društva - ORCA

Vreme čitanja: 5min | pet. 21.12.18. | 12:00

Potpredsednik KSS-a očekuje pobedu “Zelenih” nad Armanijem!

“Humanitarni tiket u podne” je samo jedna u nizu društveno odgovornih akcija kompanije MOZZART. Svakog dana jedna poznata ličnost iz Srbije i regiona je gost plemenitog listića. Poznati dobrotvorni kladilac od kompanije MOZZART dobija 10.000, 00 dinara za sastavljanje jednog plemenitog tiketa. Ako listić bude “prolazan” MOZZART dobitak donira na adresu koju je odabrao plemeniti gost. To su: bolnice, instituti, humanitarne fondacije, udruženja obolelih, bolesna deca, SOS Dečja sela, sportski kolektivi…

Ukoliko ovog momenta podvučemo crtu možemo istaći da smo na preko 70 adresa, samo u okviru ove plemenite akcije, donirali tačno 10.607.620,00 dinara. Još malo pa jedanaest doniranih miliona. Pomenutu doniranu sumu do nedelje pokušaće da uvećaju potpredsednik KSS – a Igor Rakočević, trener Slavoljub Muslin i fudbaler Duško Tošić.

Izabrane vesti

Igora Rakočevića, kao aktivnog igrača, znali smo kao sjajnog šutera, košarkaša sa fenomenalnim odrazom i još boljim zakucavanjima. Dete je Crvene zvezde, ušao je u prvi tim sa samo šesnaest godina, a veoma uspešnu karijeru je gradio u Budućnosti, Minesoti, San Antoniju, Pamesi, Realu, Taukeramiki, Efesu, Sijeni…Čak tri puta je bio prvi strelac Evrolige. Inače, najdublji trag na Pirinejima ostavio je igrajući za Taukeramiku sa kojom je za tri sezone uzeo tri Superkupa Španije, šampionsku titulu ACB lige i Kup Kralja. Dakle, trofeje je osvajao u dresu Zvezde, Budućnosti, Taukeramike, Efesa i Sijene. Za reprezentaciju Igor je odigrao veliki broj utakmica, a ističemo zlata sa kontinentalnog prvenstva iz Turske i svetskog šampionata održanog u Indijanapolisu.

Sin je Gorana Rakočevića koji je takođe deceniju proveo igrajući za Zvezdu. Goran je bio sjajan defanzivac, ali je Realu na jednom okršaju ubacio 20 poena. Upisao je 17 nastupa za tadašnji nacionalni tim. Igor Rakočević obavlja funkciju potpredsednika KSS – a i zadužen je za mušku košarku. Potencijalni dobitak današnjeg dobrotvornog listića usmerio je za Organizaciju civilnog društva-ORCA, a evo i kako je sastavio plemeniti listić…

Prva utakmica je duel HIMKIJA i DARUŠAFAKE. Turci imaju jednu pobedu u međusobnim okršajima, ali su fenjeraši Evrolige. Domaći su malo bolji, suficit od tri pobede. Pre dva dana Himki je postradao u Tel Avivu. Darušafaka se borila na svom parketu, ali je poražena od Žalgirisa. Pre toga je savladala Banvit.

“Jedinica”.

Jedan od čelnika našeg košarkaškog Saveza pronašao je još jednog keca. Meč, ŽALGIRIS – MAKABI. Tim iz Kaunasa ima dve pobede više od rivala pa i bolji plasman. Između šest trijumfa Litvanci su zabeležili i jedan poraz. Makabi je ostvario dva poslednja uspeha u Tel Avivu. Istorija je na strani Makabija, 4:12.

“Očekujem pobedu domaćeg sastava, kec”.

Između četiri jedinice našlo se mesto i za jednu dvojku na dobrotvornom listiću Igora Rakočevića. Minhen, BAJERN – REAL. Madriđani su drugoplasirani, između Fenera i CSKA, a u poslednjim mečevima dobijali su Efes, Gran Kanariju, Barsu, Panatinaikos…Serija trijumfa Bavaraca traje na poslednjih pet duela. Malo bolji međusobni odnos ima Kraljevski klub, 2:3.

“Sad sam više za dvojku”.

U isto vreme u Atini sastaju se PANATINAIKOS i MILANO. Armani niže pobede i poraze. Tesno je dobio Sasari i to nakon produžetka, a izgubio je od Bajerna u Milanu. Fener je savladao Zelene koji su potom tri puta trijumfovali da bi im scalp uzeo Real. Istorija je na strani domaćih, 11:3.

“Da se okušam sa još jednim kecom”.

Iz Evrolige prelazimo po želji gosta u region, ABA liga, ZADAR dočekuje FMP. Panteri imaju bolji međusobni skor, 2:3. Trenutno, klubovi imaju identičan skor na Jadranu, po 4:7. Zadrani su nanizali tri pobede, a tim iz Železnika četiri neuspeha od Cedevite, Olimpije, Mornara i Partizana. Poslednji susret u Železniku dobio je FMP sa 99:86.

“Jedinica”.

Da Vas podsetimo na plemenite kladioce koji su ostvarili dobitke od 100.000, 00 dinara i više. To su: Andrea Trinkijeri, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković i Ivica Šurjak. Dakle, 28 članova kluba 100.000.

Donacije u plemenitom listiću su otišle na preko 70 adresa u Srbiji, a ne smeju se zaboraviti uplate ka Republici Srpskoj. Naš 843. poznati plemeniti kladilac, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio je humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Veliki eho u javnosti izaziva MOZZART – ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 72 košarkaška igrališta. Poslednji renovirani i svečano otvoreni teren poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grbo. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu, u bloku 23.  Pre toga je obnovljen i renoviran teren koji je poneo ime takođe velike legende Žarka Paspalja. Žarko je i presekao vrpcu na Zvezdari na 68. obnovljenom košarkaškom igralištu.

Dalje, naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Ponosni smo i na akciju “Novi dresovi za nove šampione” u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. Preko 70 klubova je dobilo našu opremu. Jedan od poslednjih je ŽOK “Zaječar”, ali i klubovi iz Republike Srpske iz Novog Grada, Sokoca i Laktaša. Mozzart – ovom opremom ponovili su se KMF Borac iz Čačka, FK Ovčar iz Markovice, Bip, Futog, Električar, Pančevo, Vlasina… Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. I čačanska Gimnazija je dobila pet televizora. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora… Jedna od velikih donacija otišla je za sport u Vojci Srbije, fantastičnih 100.000 evra. Kraja, dakle, nema, a iznenađenja će biti još. Idemo dalje, jer to je deo života svih nas i kompanije!

Važna informacija upravo za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Igora Rakočevića dobitak će biti doniran i za Gerontološki centar Banja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:00 8785 ABA Zadar - FMP ki 1 1,35
Pet 18:00 8070 EVRL Khimki - Darussafaka ki 1 1,30
Pet 19:00 8071 EVRL Zalgiris - Maccabi T.A. ki 1 1,50
Pet 20:00 8072 EVRL Panathinaikos - Milano ki 1 1,50
Pet 20:00 8073 EVRL Bayern - Real Madrid ki 2 1,45
Ukupna kvota5,73

* Kvote prikazane u rubrici, bile su dostupne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Đurđe MEČANIN/ Miloš MILIĆ
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaDarko Rakočević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara