Košarkaši Huventuda (©Star sport)
Košarkaši Huventuda (©Star sport)

Huventud se digao iz mrtvih, na Parinim krilina nadoknadio 20 poena zaostatka i nokautirao Ulm

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 01:03

Bitne poene u velikom preokretu tima iz Badalone u poslednjoj četvrtini ubacio Vladimir Brodzijanski

Huventud je plesao po ivici ambisa, ruku spasa pružio mu je – Džoel Para. Digao ga je iz mrtvih, podesio nišanske sprave kada niko ništa nije mogao da pogodi sa distance i kada se činilo da je jedina napadačka solucija hrvatski centar Ante Tomić. Razmontirao je Ulm i zadao mu završni udarac u Badaloni – 82:76.

Samo zahvaljujući Džoelu Pari sačuvao je Huventud dobre šanse da se u narednu fazu plasira kao pobednik grupe. Vodiće rat sa Prometejem i Burgom, možda i nemački klubom, do poslednjeg kola. Bio je Huventud na konopcima, zaostajao i 20 poena u finišu treće deonice, a onda je na scenu stupio Džoel Para.

Izabrane vesti

Domaćin je napravio seriju 20:2, a čak 12 poena u tom intervalu ubacio je španski košarkaš. Poigravao se sa čuvarima, spakovao četiri trojke i sa 22 poena bio najefikasniji akter na meču. Inicirao je preokret, a najveća podrška bili su mu Ante Tomić (16 poena i sedam skokova) i Kajl Gej (15 poena i četiri asistencije).

Bitne poene u četvrtoj četvrtini dao je i Vladimir Brodzijanski. Pogodio je nekadašnji igrač Partizan Mozzart Beta kada se lomilo, održao Huventud u prednosti, a Ulm je dokrajčio pomenuti trio. Brodzijanski je meč završio sa šest poena, tri skoka i po jednom asistencijom i ukradenom, a značajan doprinos devetom trijumfu u Evrokupu dao je Andres Feliz. Podelio je čak sedam asistencija – Huventud ih ukupno imao 21 – i upisao devt poena.

Ni Ulm se nije oslanjao na individualna rešenja, kroz timsku igru pokušao je da dođe do velike pobede na nezgodnom gostovanju. I bio je blizu. Ali, u finišu nije zatvorio Džoela Paru, a prvim poenterima nemačkog tima skratila se ruka. Kod Ulma je najefikasniji bio Jago do Santos sa 16 poena, sedam skokova i čak osam asistencija. Malo mu je nedostajalo da ostvari tripl-dabl.

EVROKUP - 14. KOLO:

Utorak

Trento - Turk Telekom 72:80

/Flakadori 18 - Grent 26/

Huventud - Ulm 82:76

/Para 22 - Mateus 16/



tagovi

EvrokupHuventudUlm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara