(©Star Sport)
(©Star Sport)

I Ben Bentil otišao iz Zvezde: Nezaboravne uspomene i sjajna grupa momaka

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 20:14

“Navijači Crvene zvezde zauvek će imati mesto u mom srcu”, napisao je krilni centar

I naredne sezone će Crvena zvezda igrati u Evroligi, braniće dva domaća trofeja i pokušati da se vrati na regionalni tron, a da bi bila jača nego lani započela je veliku letnju rekonstrukciju. Na Mali Kalemegdan stigao je ili bolje rečeno vratio se Dejan Davidovac, novi ugovor potpisao je Luka Mitrović, dok se priliv zvučnih imena tek očekuje. Prvo od mnogih bi trebalo da bude Miloš Teodosić, ozvaničenje se i dalje čeka.

Od završetka sezone crveno-beli su se rastali sa Džonom Holandom i Hasanom Martinom; Luka Vildoza je parafirao za Panatinaikos; Stefan Marković je okačio patike o klin. Štošta će biti drugačije, koncepcija Zvezdinog tima umnogome će se promeniti, a danas je stigla i potvrda: u idućoj sezoni Zvezdin dres neće nositi Ben Bentil.

Izabrane vesti

Košarkaš iz Gane oprostio se od beogradskog kluba...

“Još jedna sezona u knjigama, hvala ti Bože. Nezaboravne uspomene sa sjajnom grupom momaka. Navijači Crvene zvezde zauvek će imati mesto u mom srcu. Hvala vam za svu ljubav kroz uspone i padove, zaista vas cenim”, napisao je Ben Bentil na Instagramu.

Ben Bentil je u prethodnoj evroligaškoj sezoni upisao 30 nastupa, čak 25 puta bio je starter, a prosečno je beležio šest poena (malo manje do 50 odsto za dva i 37 odsto za tri poena) i 2,8 asistencija. Najbolje mečeve odigrao je protiv minhenskog Bajerna i Panatinaikosa. U ABA ligi je imao za nijansu bolju statistiku: 8,7 poena, 3,2 skoka i 1,2 asistencije.

Za očekivati je bilo da krilni centar napusti crveno-bele, baš kao i Hasan Martin i Džon Holand. Ugovor mu je istekao na kraju sezone i do potpisa novog neće doći. Situacija oko još jednog igrača je razrešena, ali je ostala otvorena oko Ognjena Dobrića (pominjao se Virtus iz Bolonje), Fakunda Kampaca (Real Madrid) i Filipa Petruševa, koji je dobio poziv Filadelfije i igraće Letnju ligu.



tagovi

Ben BentilKK Crvena zvezdaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara