Luka Mitrović (©Star Sport)
Luka Mitrović (©Star Sport)

Zvanično: Luka Mitrović potpisao dugoročni ugovor sa Zvezdom

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 19:49

Srpski centar ostaje na staroj adresi

Novi potpis na Malom Kalemegdanu - Luka Mitrović potpisao je novi ugovor sa Crvenom zvezdom i tako stavio tačku na spekulacije o mogućem odlasku. Sjajan posao za crveno-bele koji su dobili pouzdanog centra na još tri godine.

Tačnije, formula novog sporazuma je "2+1". Tako će ući u malu i probranu grupu igrača koji će u crveno-belom provesti celu deceniju. U Crvenu zvezdu stigao je 2012. godine i prvi mandat završio 2017. godine kao kapiten tima. Vratio se na Mali Kalemegdan pre dva leta i nastavio da piše istoriju.

Izabrane vesti

Momak iz Novog Sada je sa Crvenom zvezdom osvojio čak 14 trofeja, četiri ABA lige, te po pet nacionalnih prvenstava i Kupa Radivoja Koraća. Dosad je skupio 398 utakmica i nalazi se na petom mestu večne liste. Takođe je četvrti po broju odigranih evropskih utakmica sa 131, dok je sa 2.893 poena na 16. mestu. Ispred njega se po broju osvojenih trofeja nalaze samo kapiten Branko Lazić i Ognjen Dobrić. Drugi je strelac kluba u Evroligi i treći u ABA ligi.

"Ostankom Luke Mitrovića, igrača koji će svojim prisustvom u svlačionici i na terenu u svakom smislu doneti mnogo, klub je nastavio kontinuitet koji ima godinama, a to je baza domaćih igrača koji znaju šta znači dres Crvene zvezde", stoji u saopštenju na klupskom sajtu.

Pre Mitrovićevog potpisa autogram na ugovor sa Zvezdom stavio je povratnik Dejan Davidovac koji se takođe obavezao na trogodišnju vernost. Na pragu kluba sa Malog Kalemegdana je i Miloš Teodosić. Direktori kluba Nemanja Vasiljević i Milan Dozet najavili su da će zadržati jezgro domaćih igrača i da se pregovara sa praktično svim igračima iz prošlosezonskog sastava o ostanku. Stefan Marković je završio karijeru, Hasan Martin je otišao u Japan, Luka Vildoza u Panatinaikos, a Džon Holand se od kluba oprostio na društvenim mrežama.

Spekulisalo se proteklih dana da će Ognjen Dobrić u Virtus iz Bolonje, Filip Petrušev u Filadelfiju sa kojom će igrati Letnju ligu, a Fakundo Kampaco u Real Madrid. Očekuju se novi potpisi u crveno-belom klubu narednih dana.



tagovi

Luka MitrovićKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara