I jedna malo lakša utakmica

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.12.19. | 09:40

Partizan gostuje Lokomotivi u Krasnodaru bez Ognjena Jaramaza i Novice Veličkovića (18h)

Partizan posle pauze u Evrokupu ide na gostovanje Lokomotivi u Krasnodar, ali ovo je prva posle mnogih utakmica ove sezone da crno-beli nemaju veliki pritisak. Već je tim Andree Trinkijerija obezbedio prolazak u TOP 16 fazu evropskog takmičenja, tako da će mu susret protiv Lokomotive večeras od 18 časova biti manje bitan. Ne i nebitan, jer Partizan i dalje ima šansu da se nađe na prvom mestu grupe što bi mu nominalno donelo lakše protivnike u narednoj fazi.

Situacija Partizana je takva da šta god uradio u poslednje dve utakmice, na gostovanju Lokomotivi i protiv Limoža kod kuće, ne može da bude rangiran ispod druge pozicije. Dakle, biće ili prvi ili drugi.

Izabrane vesti

Sa pobedom Venecije na gostovanju Limožu 78:71 možemo da kažemo da je Partizan sada dosta bliži drugom mestu u grupi nego prvom. Crno-belima je za prvu poziciju potrebno da dobije oba meča do kraja grupe (protiv Lokomotive u gostima i Limoža kod kuće), a da Venecija kiksne u poslednjem kolu protiv Ritasa kod kuće.

Ali, objektivno gledajući, posebno na način raspoređivanja ekipa u TOP 16 fazi, pitanje je da li stvarno prvo mesto daje lakše protivnike. Jednostavno, velika je ujednačenost u Evrokupu.

Lokomotiva je pred dolazak Partizana napravila veliku promenu. Iskusni košarkaški strateg Jevgenij Pašutin vratio se na mesto uspeha i ponovo zadužio dirigentsku palicu u ovom kluub, gde će po drugi put u karijeri raditi kao šef stručnog štaba.

Čovek koji je sa Lokomotivom osvojio Evrokup 2013. godine predstavljen za novog trenera, nepune dve sedmice pošto je dobio otkaz u Avtodoru nakon poraza od Parme.
"Ne smemo da gledamo na druge ekipe, imamo tešku utakmicu, teško putovanje, iako smo naš posao već donekle i uradili. Moramo da skupimo snagu, koncentraciju da igramo pravu tešku, evroligašku utakmicu. Sigurno su doveli jednog iskusnog i dobrog igrača, promenili su dva trenera i još se traže. Ne bih voleo da se svi nađu baš u sredu. Svaka utakmica je važna, drugačija, igraćemo maksimalno iako ćemo već znati neke rezultate", rekao je Andrea Trinkijeri pred ovo gostovanje.

Videćemo kakav će biti odgovor Lokomotive na ovu “šok terapiju”. Takođe, treba znati da je Partizan dobio prvi ovosezonski obračun protiv ruskog tima u Pioniru, bilo je vrlo tesno. Lokosi će probati da iskoriste dobre igrače ispod koša, a Partizan će opet dosta zavisiti od igre Mozlija, ali i procenata šuta spolja. U tom svetlu, čeka se dobra partija Redžija Redinga.

Italijanski stručnjak na čelu crno-belih rekao je da su lekari imali dosta posla u prethodnom periodu.
"Imali smo mnogo povreda, jer smo posle napornog perioda malo smirili putovanja i sve što se krilo ispod površine sada je izašlo. Faliće nam neki igrači", dodao je Trinkijeri.

Inače, crno-beli će večeras igrati bez Novice Veličkovića i Ognjena Jaramaza koji su ostali u Beogradu.

O Lokomotivi je govorio i Rade Zagorac.
"Izazovna utakmica pred nama iz više razloga. Najviše zbog kvaliteta protivnika koji, nekim sticajem okolnosti, nema skor koji verujem da su svi očekivali da će imati u ovom delu sezone. Sa druge strane i zbog komplikovanog puta. Veliki izazov za nas. Imamo zagarantovano drugo mesto, ali zašto ne bismo pojurili prvo mesto ako nam se otvori", rekao je Zagorac.

Videćemo kako će Lokomotiva reagovati na novog trenera, a i kako će recimo odigrati Mindaugas Kuzminskas koji nije bio deo ruskog tima na utakmici u Beogradu.

Kada je sama utakmica u pitanju, treba očekivati meč na veći broj poena. Partizanu je najvažnije da je obezbedio prolazak dalje. Ishod ove utakmice nije preterano značajan. Iako bi pobedom beogradski sastav ostavio šanse da završi kao prvi u grupi.

Naravno, ukoliko se otvori šansa za prvo mesto, Partizan će se potruditi da je iskoristi. U to nema sumnje.

EVROKUP – 9. KOLO

Grupa A

Sreda
19.30: (3,05) Ulm (15,0) Monako (1,45)
20.00: (1,05) Andora (27,0) Makabi Rišon (10,0)
20.30: (1,25) Virtus Bolonja (17,0) Promiteas (4,40)

Grupa B

Utorak
Ritas - Tofaš 99:83
/Ehodas 18 - Vajt 18/

Limož - Venecija 71:78
/Konklin 21 - Vat 16/

Sreda
18.00: (1,30) Lokomotiva Kubanj (16,0) Partizan (3,90)

Grupa C

Utorak
Darušafaka - Breša 61:70
/Guler 18 - Abas 14/

Sreda
20.45: (1,80) Huventud (14,5) Uniks Kazanj (2,15)
20.45: (1,70) Nanter (14,5) Cedevita Olimpija (2,30)

Grupa D

Utorak
Unikaha - Oldenburg 108:68
/Adams 16 - Blejks 23/

Sreda
19.00: (1,60) Budućnost (14,5) Galatasaraj (2,55)
20.00: 
(1,80) Arka Gdinja (14,5) Trento (2,15)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara