Galinari: Reprezentacija? Očekivanja uvek velika, ali nismo mi Srbija...

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.04.20. | 14:23

“Ne znam zašto javnost stalno očekuje toliko od nas“, kaže iskusni krilni košarkaš

Da nije vanrednog stanja i pandemije virusa korona, krajem juna bi se u Beogradu održao jedan od četiri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre, gde bi Srbija ugostila Italiju, Senegal, Portoriko, Novi Zeland i Dominikansku Republiku.

Zbog aktuelnog stanja sve je pomereno za leto naredne godine, a svi kao kao najveću prepreku Srbije na putu do Tokija vide Azure. Uprkos jakim figurama u sastavu, poput Danila Galinarija, Marka Belinelija, Danijela Heketa, Nikola Melija i Luiđija Datomea, Azuri godinama nisu napravili nešto značajnije na reprezentativnoj sceni, što je i dalje ozbiljna boljka velike sportske nacije.
“Nikada nismo imali potreban kontinuitet zbog čestih povreda“, ističe Galinari razlog zašto su Azuri godinama samo u sporednoj ulozi na evropskoj i svetskoj košarkaškoj sceni. “Zbog čestih povreda praktično nikada nismo mogli da se sastanemo u isto vreme Barnjani, Belineli, Datome i ja, što je celu situaciju učinilo još težom“.

Izabrane vesti

Zbog toga malo ko vidi Italiju ispred Srbije na kraju kvalifikacija u junu 2021. godine.
“Što se mene tiče, biću tu ako me noge budu slušale. Biće jako težak turnir, a još teže da dobijemo Srbiju u Beogradu. Bilo bi dobro da izvučemo neki trik iz rukava, tada bismo mogli da ih pobedimo“, smeje se Galinari.

Uprkos svemu, na "čizmi" su očekivanja uvek velika, iako uspeha ni na jednom meridijanu nije bilo od 2004. godine i srebra na Olimpijskim igrama u Atini.
“Iskreno, ni sam ne znam zašto su očekivanja javnosti toliko velika od nas. Pa nismo mi u krugu ekipa poput Srbije i još nekih, sa tako jakim arsenalom“, priznaje iskusni as Oklahome.

Podsetimo, Srbija je rutinski dobila Italiju u grupnoj fazi Mundobasketa prošle godine, kao i u pripremama za isti turnir još dva puta. Ali i u četvrtfinalu Evrobasketa 2017, pa i u presudnoj borbi za sedmo mesto na Evropskom prvenstvu 2013, kada su Orlovi obezbedili učešće na Svetskom kupu u Španiji. Ostalo već znate...

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara