Sašo Filipovski (© Star sport)
Sašo Filipovski (© Star sport)

Idealan debi

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.11.20. | 10:33

Partizan dočekuje Zadar, prvi put sa Sašom Filipovskim na klupi

Nema više mesta za greške, Partizan mora da počne da pobeđuje. I to sa novim trenerom. Sašo Filipovski debitovaće protiv Zadra na klupi crno-belih, probaće da uspešno započne mandat za komandama Parnog valjka (21.00, TV Arena sport 1).

Partizan je uzdrman, a povratak na put pobeda i boljeg raspoloženja tražiće protiv Dalmatinaca. Ni hrvatski tim ne blista, igra neubedljivo, tako da crno-beli ne bi smeli da imaju problema, posebno ne na svom terenu.

Izabrane vesti

Iako ni ovoga puta neće računati na pomoć navijača.

Prvenstveno se bavimo sami sobom. Zadar je uvek imao dobre šutere za tri poena. Igra brzu, tranzicionu košarku, dosta se oslanja na pik end rol. Moramo da odigramo dobru odbranu, zatvaramo njihove šutere i skačemo pod oba koša. Poštujemo Zadar, ali se trenutno najviše bavimo sobom”, poručio je Filipovski u najavi utakmice šestog kola ABA lige.

Dobio je Partizan tri poslednja susreta protiv Zadra, ali je znao u bliskoj prošlosti da izgubi od ovog protivnika, kao kad je poraz koštao Nenada Čanka mesta na klupi crno-belih. Sigurno Sašo Filipovski ne želi poraz na debiju, pa se može konstatovati da mu je ovo idealni takmac za start mandata.

Nema ni Filipovski čarobni štapić, odradio je tek nekoliko treninga sa ekipom, ne bi trebalo očekivati nenormalan skok u kvalitetu igre, mada će morati da se vidi pomak u želji, borbi i agresivnosti.

Uroš Trifunović na januarskom susretu sa Zadrom (© MN Press)Uroš Trifunović na januarskom susretu sa Zadrom (© MN Press)

Imali su crno-beli u proteklim utakmicama greške koje ne smeju da se događaju, bušne odbrane kakve ne smeju da se događaju, to je prva stavka na kojoj će Filipovski morati da radi. Od njega se očekuje da vrati Partizan na nivo na kom je bio prošle godinepogotovo što nije bilo previše promena u kadru.

O utakmici koja je pred crno-belima govorio je i kapiten ekipe Novica Veličković, čovek koji bi sada trebalo da povede tim u teškim trenucima.

Ne bi trebalo biti mnogo pametan da bi shvatilo koliko je nama utakmica bitna i koliko bi nam pobeda značila. Zadar ume da bude neprijatan, ukoliko mu dozvolite da igra na način na koji to želi. Moramo fizički i mentalno da budemo u utakmici 40 minuta i iskoristimo prednosti”, naglasio je Veličković.

Zadar ove sezone igra slabo, ima samo jednu pobedu i četiri poraza. Ne predstavlja veliku pretnju Partizanu i ovo je utakmica u kojoj Parni valjak ne bi smeo da dovodi trijumf u pitanje.

Crno-beli u proteklom period nisu mogli da računaju na Vila Mozlija i Ognjena Jaramaza, dva veoma važna igrača. Mozli ima problema sa skočnim zglobom, dok je Jaramaz povredio šaku.

Koliko god da je Partizan favorit, Zadar neće doći u Beograd da bi se preda. Ima tim iz košarkaškog grada ambicije, a o svemu je govorio i trener gostiju Veljko Mršić.

"Partizan je ekipa koja je sastavljena kako bi se vratila u Evroligu, ima velike ambicije. Slabo su crno-beli otvorili sezonu, imaju jednu pobedu više od nas u ABA lig, dolazimo da odigramo dobru utakmicu, moramo da budemo dobri u odbrani i koliko možemo da se nosimo sa ekipom kakva je Partizan. Domaćin je promenio trneer, igrači sigurno imaju veliki motiv da bi se pokazali u što boljem svetlu. Možemo da odigramo dobru utakmicu”, istakao je Mršić.

Partizan ima idealnu šansu za pobedu i uspešan debi Saša Filipovskog. Parnom valjku je na ovoj utakmici najvažnije da dobije, manje je važno kakvom igrom.

Sudije na ovoj utakmici biće Ilija Belošević, Tomislav Vovk i Radoš Savović.

ABA LIGA – 6. KOLO

Petak

Borac – Mega 83:97 (19:24, 22:31, 24:20, 18:22)

Subota

19.00: (3,90) Krka (16,0) Mornar (1,30)

21.00: (1,05) Partizan (27,0) Zadar (10,0)

Nedelja

17.00: Primorska - Crvena zvezda

21.00: (1,80) Split (14,5) Cibona (2,15)

***kvote su podložne promenama

ODLOŽENO

Igokea – Budućnost

FMP - Cedevita



tagovi

ABA ligaKK PartizanSašo FilipovskiNovica Veličković

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara