Vladimir Jovanović (©Star Sport)
Vladimir Jovanović (©Star Sport)

Igokeino veče za zaborav u Ligi šampiona, nije prešla 50 poena

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 21:55

Težak poraz u drugom kolu, najsvetlija tačka Nikola Tanasković

Borila se Igokea Vladimira Jovanovića hrabro na otvaranju grupne faze Lige šampiona i na kraju položila oružje na svom terenu protiv Tofaša u produžetku, ipak meč drugog kola neće tim iz Aleksandrovca pamtiti po dobrom.

Mursija je deklasirala Igokeu koja nije uspela da ubaci 50 poena – 72:47 (19:11, 16:8, 23:19, 14:9). Teško veče za Jovanovićev sastav koji je već od sredine druge četvrtine počeo da gubi konce, posle čega su kola mahom nizbrdo.

Izabrane vesti

Igokea je u drugoj i poslednjoj četvrtini ostala na jednocifrenom broju poena, dok je Mursija već na poluvremenu imala prednost od 16 poena, a kada je odbila poslednji nalet gostiju početkom trećeg perioda, kada je Igokea prišla na 10 razlike (29:39). susret se pretvorio u, fudbalskim žargonom rečeno, igru “Viktorije“. Razlika je pred završnih deset minuta otišla na 20 poena (58:38), posle čega je Igokea ostala na samo devet ubačenih poena, odnosno ukupno 47.

I pored toga, Nikola Tanasković bio je najsvetlija tačka Igokee. Srpski košarkaš je za nešto manje ubacio 15 poena (6/10 iz igre, 2/4 za tri), pa je bio najefikasniji igrač utakmice. Uhvatio je i pet lopti. Mursiju su predvodili Troj Kopejn i Musa Dijanje sa po 11 poena, dok je Džordan Sako imao poen manje. Kod Igokee devet poena i pet skokova Zorana Nikolića, dok je Nikola Marić imao šest poena i pet uhvaćenih lopti.

Naredni meč u Ligi šampiona Igokea igra na gostovanju Tortoni 15. novembra, a pre toga slede dve utakmice u ABA ligi. Prvo 6. novembra u Laktaše stiže FMP, dok će 12. novembra Igokea ići na noge Partizan Mozzart Betu.



tagovi

FIBA Liga šampionaVladimir JovanovićNikola TanaskovićIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara