Gabrijel Dek i Noris Kol (AFP)
Gabrijel Dek i Noris Kol (AFP)

Igra se košarka i "preko bare": Argentina dobila Amere, nije im pomogao ni bivši plej Budućnosti

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 03:05

Nešto što bismo mogli da nazovemo anti-drim tim SAD-a izgubio u polufinalu Ameri kupa (72:83)

Kada se pominje košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država, nekako po automatizmu misli lete na NBA zvezde, odnosno na drim-tim. I dok se takođe NBA-a zvezde, ali one evropske Jokić, Dončić, Adetokunbo i kompanija šepure na Evrobasketu, od Karija, Durenta, Tejtuma, Batlera ni traga ni glasa u državnom timu. Amerikanci očigledno ne haju mnogo za Ameri kup, kontinentalno takmičenje koje nema uticaj na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo pa su u skladu sa tim poveli jedan od najslabijih timova ikada viđenih u njihovoj produkciji.

Pa zato i ne čudi da su ih Argentinci predvođeni najbolji košarkašima koje imaju Gabrijelom Dekom, Fakundom Kampacom i Nikolasom Laprovitolom rutinski savladali u polufinlau pomenutog takmičenja (82:73), kao i da im nije pomogao ni 18 poena nekadašnjeg plejmejkera Budućnosti, odnosno osvajača šampionskog prstenja sa Majamijem, Norisa Kola.

Izabrane vesti

Kol je kao jedan od najiskusnijih predvodio Amerikance, bio je tu i veteran, svetski putnik Džeremi Pargo koji gazi 37. godinu života, takođe i prekaljeni Džodi Miks, takođe NBA šampion iz 2019. godine. Ostalo su uglavnom bili mladići iz G-lige.

Dok su Amerikanci pokušavali da povežu redove, igrao se Gabrijel Dek i ubacio čak 30 poena, Kampaco je delio lopte lucidno kao što inače radi te uz deset poena imao i sedam asistencija, Laprovitola je imao 18 poena, šest uhvaćenih lopti i tri asistencije. Više nego dovoljno da se savlada anti-drim-tim Sjedinjenih Američkih Država, te da se možda obezbedi i južnoaerički derbi sa Brazilom u finalu.



tagovi

Noris KolGabrijel DekFakundo KampacoNikolas Laprovitola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara