Aleksa Stepanović (©ABA liga – FMP Železnik / Ivica Veselinov)
Aleksa Stepanović (©ABA liga – FMP Železnik / Ivica Veselinov)

Igraće se majstorica: FMP ubacio stotku Cedeviti Olimpiji, šest trojki Stepanovića u partiji karijere

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.05.23. | 22:16

Sjajan odgovor Pantera u Železniku

Imaćemo majstoricu u prvom četvrtfinalu Jadranske lige! Košarkaši FMP odgovorili su snažno i stotkom udarili po Cedeviti Olimpiji za 1:1 u seriji – 102:96 (26:17, 24:28, 24:22, 28:29).

Panteri su do pobede stigli najviše zahvaljujući trilingu Aleksa Stepanović – Bo Bič – Čarls Mening koji je ubacio 71 od 102 poena ekipe! Partiju karijere odigrao je Stepanović sa 24 poena i čak šest trojki! Devet puta ispalio je momak iz Niša van linije 6,75 metara i pocepao mrežice, a dopisao je šest skokova, po jednu asistenciju, ukradenu i izgubljenu loptu za indeks 29. Ispomerao je granice Stepanović pošto je zabeležio rekorde u broju poena, trojki i indeksu korisnosti.

Izabrane vesti

Bič je bio najefikasniji igrač susreta sa 26 poena (6/8 iz igre, 3/5 za tri), a kao jedan od najiskusnijih ruka mu je ostala smirena pa je sa linije slobodnih bacanja pogodio svih 11 šuteva. Odličan je bio i Mening koji sve više opravdava poverenje Nenada Stefanovića. Doskorašnji košarkaš Metalca dodao je 21 poen (9/17 iz igre, 2/2 za tri), uz šest asistencija, jednu više od Čarlija Mura koji je takođe imao i četiri ukradene lopte, sedam poena i tri skoka.

Jedini koji je poenima mogao da parira trilingu FMP bio je Jogi Ferel. Amerikanac je susret završio sa 22 poena, sedam završnih dodavanja, ali i četiri izgubljene lopte, dok su Edo Murić i Džoš Adams dodali po 13, a Zoran Dragić 12 poena.

Izuzev kraćeg perioda na početku meča, FMP je vodio gotovo sve vreme, a ključnu razliku napravio je serijom 8:3 sredinom poslednje deonice kada je otišao dovoljno daleko (94:82), da Zmajčeki ne mogu da naprave dramu. Sve je počelo Bičovom trojkom koju je vratio Ferel, ali je novi hitac Stepanovića uz dva penala Biča doveo Pantere na +12 uz tri i po minuta na semaforu. Gosti su uspeli da priđu na dva poseda zaostatka pred sam kraj, ali je FMP izdržao i pobedio.

Datum i vreme majstorice biće naknadno objavljen.

ČETVRTFINALE ABA LIGE - DRUGI MEČEVI

Subota:

FMP Železnik - Cedevita Olimpija 102:96

/Bič 26 - Ferel 22/

Nedelja:

18.00: (3,20) Mega (16,0) Budućnost (1,45)

Ponedeljak:

20.00: Zadar - Crvena zvezda



tagovi

Aleksa StepanovićFMP ŽeleznikBo BičCedevita OlimpijaJogi Ferel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara