Ilija Đoković (©MN Press)
Ilija Đoković (©MN Press)

Ilija Đoković: Zadovoljstvo i ponos što ću igrati za trostrukog šampiona Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.07.20. | 11:06

Srpski plejmejker stiže u Split već u nedelju oko 15 časova

Povremeni reprezentativac Srbije ističe da mu je čast i zadovoljstvo što će igrati za trostrukog prvaka Evrope!

Košarkaša Iliju Đokovića prepoznajemo po dobrim izdanjima iz čačanskog Borca i FMP iz Železnika, zahvaljujući kojima je dobio poziv za seniorsku reprezentaciji Srbije. Debitovao je protiv Austrije, a sa juniorima ima srebrnu medalju sa Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

Ipak, nedavno je privukao pažnju javnosti pošto je parafirao jednogodišnji ugovor sa novim članom ABA lige Splitom. Mladog plejmejkera naš poziv zatekao je u pripremama za odlazak u novi klub.

“U nedelju imam let oko 13.30 za Split. Prvo ću 14 dana biti u karantinu, pa ću jednu sedmicu kasniti na pripreme”, kaže Đoković.

Split, bivša Jugoplastika, je veliki izazov za svakog igrača.

“Zadovoljstvo i čast je igrati za višestrukog prvaka Evrope. Tokom pauze sam radio, ali jedva čekam utakmice u novom klubu. Ljudi iz Splita su me izvestili da ću biti primljen na najbolji način”.

U Čačku je igrao pred punom dvoranom. Isto se može očekivati u splitskom ABA ligašu.

“Uh, to mi je veliki motiv. Naravno, zbog Covida-19 prvo će se igrati bez publike, ali očekujem da epidemija splasne i da se navijači vrate u dvorane. Dok se to ne desi biću zadovoljan da igram i da televizija prenosi utakmice”.

Iz razgovora sa čelnicima Splita zaključio je kakve su ambicije kluba u novoj sezoni.

“Znam koga su doveli i koga planiraju da angažuju. Na osnovu toga zaključujem da ćemo biti konkurentni, za više od sredine tabele u ABA ligi. Sve su to ok momci, sad je na nama da napravimo dobru hemiju u ekipi. Uz kvalitetan rad dolazi i željeni rezultat”, konstatuje čačanski zet Ilija Đoković koji će se potruditi da ponovo bude na reprezentativnom spisku.

Piše: Đurđe MEČANIN



tagovi

splitIlija Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara