Ilija Đoković  (©ABA liga)
Ilija Đoković (©ABA liga)

Ilija Đoković: Jedva čekam dozvolu da se vratim na teren

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.02.21. | 12:22

"Nadam se zelenom svetlu već u ponedeljak", kaže srpski košarkaš

Ovog vikenda košarkaši Splita i Zadra odigraće dve međusobne utakmice. U okviru hrvatskog šampionata, večeras od 17.30, timovi se bore za bodove koji će, u krajnjem zbiru, odlučivati o novom šampionu države. Nedeljna utakmica (19 sati) ima drugu dimenziju jer se ekipe bore za opstanak u ABA ligi. Svakako oba duela su značajna i biće interesantna jer se igraju dan za danom.

Nažalost u domaćem timu neće biti srpskog reprezentativca Ilije Đokovića koji jedva čeka da se konačno vrati na parket.

Izabrane vesti

“Oporavak ide dobro, a u ponedeljak imam poslednje snimanje kada će mi doktor reći kada mogu da startujem. Osećam se dobro i jedva čekam da ponovo zaigram sa Splitom. Prvi put u karijeri dogodila mi se duža pauza. Sada shvatam kako je igračima kada su ovako dugo van stroja. Međutim, uz pozitivne misli svaki sportista može da ubrza povratak. Psihčki se dobro osećam i jedva čekam da dobijem dozvolu da pomognem saigračima”, kaže Ilija Đoković.

Neće Vas biti na dvomeču protiv Zadra.

“Mnogo mi je žao, ali verujem u naše momke. Imali smo dobar start i ambicije kluba malo su porasle. Pri tome klub je angažovao još trojicu dobrih igrača. Potrebno je malo vremena da se sklope kocike, a verujem da će i moj povratak puno značiti timu. Nadamo se makar jednom trofeju, tituli ili kupu”.

Pri žrebu ste imali sreće, u polufinalu kupa igrate protiv Furnira dok Zadar ide na Cibonu.

Već 10. februara nas očekuje polufinale, a nadamo se finalu tri dana kasnije”.

Cibona, Zadar ili Split će stići do prvog trofeja u sezoni.

“Cibona se pojačala, rekao sam, Split takođe. Nekako, da se ne zavaravamo, Zadar je najveći favorit. Međutim, uz dobar rad, kao do sada, Split ima velike šanse. Siguran sam da će nam se to vratiti. Sredinom meseca jedan trofej će biti u vitrinama Splita”, optimista je Ilija Đoković.

Uz meč manje, Split u prvenstvu ima deficit od pet bodova u odnosu na trenutnog lidera. U ABA ligi Split ima pobedu više od Zadrana koji su odigrali četiri utakmice manje u regionalnoj ligi. 

 


tagovi

Ilija ĐokovićKK SplitABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara