Majkl Džordan (©Reuters)
Majkl Džordan (©Reuters)

Ima i takvih mišljenja: Džordan danas ne bi dominirao kao u svoje vreme

Vreme čitanja: 1min | sub. 26.03.22. | 19:27

Tvrdi Džejson Vilijams...

Jedan od najatraktivnijih plejmejkera u istoriji NBA lige - Džejson Vilijams, uzburkao je javnost izjavom da Majkl Džordan u današnje vreme ne bi bio dominantan kao osamdesetih i deverdesetih godina prošlog veka.

On veruje da bi MJ svakako bio među najboljim igračima lige, ali da zbog drukčije odbrane ne bi imao brojke kao u svoje vreme.

Izabrane vesti

"Jasno da bi bio sjajan i danas. Nemojte pogrešno da me shvatite... Međutim mislim da bi mu bilo dosta teže. Odbrana se promenila. Ranije je uvek imao situacije jedan na jedan, sada bi ga čuvala po trojica. Maltene svaki igrač u NBA ligi može da prođe bilo koga u igri jedan na jedan, pa kako ne bi Džordan?! Ponavljam, bio bi sjajan, sigurno O star igrač, ali ne onaj Majkl koga poznajemo. Pošteno je to reći", kazao je Vilijams, nekadašnji saigrač Peđe Stojakovića i Vlade Divca iz vremena dok su igrali zajedno u Sakramento Kingsima.

Podsetimo, Džordan je 14 puta igrao na Ol star meču, pet puta bio MVP lige i isto toliko MVP finala, uz šest "prstenova". Deset puta je bio najbolji strelac najjače lige, a u devet navrata član najbolje defanzivne petorke.

U proseku je ubacivao 30,1 poen po meču, imao 6,2 skoka i 5,3 asistencije. Iz igre je šutirao 50 odsto.


tagovi

NBA ligaMajkl Džordan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara