Botošanijev atak na nevoljnike kao uvod u plej-of bitke

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.02.20. | 11:25

Poli Jaši ima najgori učinak od svih timova s poslednjih pet utakmica, pa ipak mora da se suprostavi timu koji gazi sve na šta naiđe

Botošani je sa četiri uzastopne pobede uspeo da se izbori za proboj u grupu timova koji konkurišu za titulu, čak i da smanji zaostatak za prvoplasiranim Klužom uoči poslednje utakmice osnovnog dela šampionata. S druge strane Jaši čeka teška borba za opstanak, što je uz informaciju da je upravo ovaj tim uoči zatvarajuće utakmice 26. kola rumunske elite jedini na tabeli sa apolutno negativnim skorom sa poslednjih pet utakmica.

Generalno, gosti su u slobodnom padu i nižu poraze, a na strani nisu osetili slast pobede još od kraja oktobra što je za Botošani vrhunski poligon za ambiciozan napad na Astru, Gaz Metan i FCSB koji sa 44 osvojena boda trenutno duži treću poziciju na tabeli. Inače, Poli Jaši je poslednji put u oktobru pred Botošanijem pao na kolena sa 0:3, što je još jedan u nizu dokaza o favorizovanom položaju domaćina, te vrlo verovatno i raspucanom meču.

Izabrane vesti

Što se tiče najbitnijeg na kraju osnovnog dela prvenstva u Rumuniji, sve čestitke idu Klužu. Šampionski sastav je na koncu drugog kruga savladao Univerzitetu u Krajovi (2:0) i tako povećao prednost u odnosu na drugoplasirani tim, pa sa šest poena viška ulazi u plej-of.

Oba gola za lider Lige 1 postigao je Mario Rondon, ali je junak meča zapravo iskusni golman Gedriusa Arlauskis. Litvanac je pravio čuda među stativama Kluža i bio među najzalsužnijima što je tim Dana Petreskua pregrmeo jedno od najtežih gostovanja u ovom delu sezone.

Što se tiče drugoligaške ponude u susednoj Rumuniji u utakmici 22. kola sastaju se Mijerkureja Čuk i UTA Arad. Tim iz Arada je glavni kandidat za promociju u elitu, a domaćin veliki borac za beg od fenjeraških muka. Oni su na granici te neslavne reputacije, a da im sleduje neugodno domaćinstvo sem situacije na tabeli svedoči i avgustovski poraz, pošto ih je UTA u Aradu savladala s 3:0, po principu prelaza X-1, golovima u drugom poluvremenu.

RUMUNIJA 1 – 26. kolo
19.00: (1,55) Botošani (3,60) Poli Jaši (6,25)

RUMUNIJA 2  - 22. kolo

* Kvote su podložne promenama

FOTO: Printscreen


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara