Fakundo Kampaco (©MN Press)
Fakundo Kampaco (©MN Press)

Đirona u Primeri može sa Realom, pred Kampacom je nemoćna

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.02.24. | 14:34

Kraljevski klub ponovo sam na vrhu

Malena Đirona prkosi velikom Real Madridu, odbija da se preda. Opasno ga žulja i pravi mu probleme u Primeri. Kako igra, malo ko bi posle višemesečne borbe i odolevanja sada smeo da stavi ruku u vatru da neće izdrđati do kraja. Možda se u fudbalu i dogodi čudo, ali u košarci – neće.

Tu nije kamen u cipeli Kraljevskog kluba, nije mu ni do kolena u ACB ligi. Mali je broj timova koji Madriđanima zaista mogu da naude. Đirona nije ta. Ekipa Ćusa Matea se posle pobeda u duplom kolu Evrolige zagrejala u Vizink centru za put u Milano, te je ponovo sama na vrhu španskog prvenstva – 92:79.

Izabrane vesti

Kada igra Fakundo Kamapco, igra i Real Madrid. I tada ga je milina gledati. Argentinski plejmejker držao je čas košarke. Bila je to jedna od onih partija kada mu sve ide od ruke. Majstorski je provlačio lopte za saigrače, podelio je osam asistencija, a bio je i šuterski raspoložen. Ubacio je 17 poena i zajedno sa Vensanom Poarjeom i Geršonom Jabuseleom slomio Đironin otpor.

Sve vreme je klub Marka Gasola, koji se nedavno definitivno oprostio od košarke i stavio tačku na karijeru, bio u zaostatku. Od prvog do poslednjeg minuta. Ali, i te kako je bio u igri. Do sredine odlučujućeg kvartala bio je na jednocifrenom zaostatku, prilazio je Rea Madridu i na posed zaostatka, međutim, kada se meč lomio vodećem tercetu priključio se Mario Hezonja.

Hrvatsko krilo je trijumfu Madriđana doprinelo sa 11 poena, od toga je sedam dao u poslednjoj deonici. Vensan Poerje je sa 19 bio najefikasniji akter susreta, imao je i deset skokova i čak četiri blokade. Dok je Geršon Jabusele dao 13. Blankosi su timskom igrom upisali pobedu, imali su 25 asistencija i više nisu poravnati sa Unikahom. Osamili su se na liderskoj poziciji.

ACB LIGA – 21. KOLO:

Nedelja

Real Madrid – Đirona 92:79

/Poarje 19 – Iroegbu 16/





tagovi

KK Real MadridKK ĐironaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara