Ismael Kamagate (©fiba.basketball)
Ismael Kamagate (©fiba.basketball)

Ismael Kamagate od sledeće sezone uz Nikolu Jokića u centarskoj liniji Denvera

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 15:20

Trener Nagetsa, Majkl Meloun, istakao da bi talentovani Francuz trebalo da dobije šansu da se dokaže

Adekvatna zamena za jednog od najboljih košarkaša sveta ne postoji, ali jasno je da Denver Nagetsima nedostaje jedan centar koji bi mogao da omogući Nikoli Jokiću da odmori. Majkl Meloun ne može da se osloni na veterana Deandre Džordana (tri nastupa u plej-ofu) i Tomasa Brajanta (nepun minut), pa će tim iz Kolorada od naredne sezone ukazati šansu mladom igraču.

U pitanju je košarkaš Pariza Ismael Kamagate, kojeg je Denver odabrao kao 46. pika na minulom NBA draftu. Kako je trener Meloun istakao u razgovoru za NBA Extra, Francuz bi naredne sezone trebalo da konkuriše za minute u najboljem timu Zapada koji je na pola puta do šampionske titule (vodi 2-1 protiv Majamija u velikom finalu).

Izabrane vesti

"Ismael bi trebalo da bude sa nama preko leta i naredne sezone", rekao je Meloun.

Kamagate ima 22 godine i od 2019. je član Pariza. Visok je 211 centimetara i krase ga sjajne fizičke predispozicije. Sastav iz Kolorada ga je odabrao na minulom draftu, ali ga je ostavio u glavnom gradu Francuske još jednu sezonu, kako bi se kalio u Evrokupu i LNB Pro A ligi.

Mladi košarkaš je u prvenstvu Francuske beležio 9,9 poena i 7,5 skokova po nastupu (indeks 16,7), dok je u Evrokupu prosečno upisivao 9,2 poena, uz 8,4 skoka, kao i indeks korisnosti 17,2. Bio je četvrti skakač, kao i 11. najkorisniji igrač u drugorangiranom evropskom takmičenju kao debitant. Branio je i boje francuske reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i na tri nastupa imao prosek od pet poena i 4,3 skoka (indeks sedam).

Spekulisalo se i ranije da su evroligaški klubovi zainteresovani za njegove usluge, ali izgleda da se i Denveru dopalo kako se Kamagate pokazao u Parizu, te će mu ukazati priliku u najjačoj ligi sveta.



tagovi

Ismael KamagateDenver NagetsKK Pariz

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara