Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Istorijska noć u Koloradu: Jokić kao Lebron i Vestbruk, svaki tim u NBA počastio tripl-dablom

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.02.24. | 05:46

Poslednji su na listu dodati Vašington Vizardsi

Završio se i taj sve manje zanimljivi, potpuno uništeni Ol-star na koji Nikola Jokić – kao ni mnogi drugi igrači – ne daju ni pet para. Na njemu se sa Lukom Dončićem dobacivao 'vrućim krompirom', kad je već tu gledao da zabavi publiku. Sačuvao je dovoljno snage za smislenije utakmice, a prva noć po povratku u Kolorado za Somborca bila je istorijska.

Do ove noći su jedino Lebron Džejms i Rasel Vestbruk bili ti koji su protiv apsolutno svakog tima iliti franšize u NBA ligi ostvarili tripl-dabl. Dobili su društvo, krug se proširio. Nema te ekipe koju Nikola Jokić nije počastio popunjavanjem tri kolone dvocifrenim brojkama. Poslednji na listu pridodati su Vašington Vizardsi – 130:110.

Izabrane vesti

Pre ili kasnije – bilo je samo pitanje trenutka. Odavno je bilo jasno da će doći ovaj trenutak, a nije mnogo falilo da do njega dođe i pre poluvremena. Nedostajalo je Nikoli Jokiću jedno dodavanje za koš da protiv Vizardsa za dve četvrtine pokaže ko je najveći čarobnjak u čitavoj ligi i upiše 137. tripl-dabl. Morao je malo da pričeka, ali ne previše.

Samo što se vratio na parket, usledila je još jedna asistencija i više nije bilo tima koji mu se provlačio. Do kraja meča došao je do učinka od 21 poena, 19 skokova i 15 asistencija, a da sve bude još impozantnije – nije imao promašaj iz igre- Šutirao je deset od deset! I to mu nije prvi put. Prethodno je u tri navratao činio istu stvar. Jedino je još Drejmond Grin dolazio do tripl-dabla bez da je ijednom bio neprecizan iz igre. Dva puta. Niko drugi takvim podvigom ne može da se pohvali.

Kod Vašingtona je slabo ko osim Kajla Kuzme, strelca 31 poena, uopšte uspevao da barem malo promeni odnos snaga. Tu i tamo Džordan Pul, ostali – mrtvo more. Utihnuo je napad gostiju u Koloradu, drhtala je ruka, a odbrana je bila daleko od dobre o čemu svedoče 72 primljena poena do odlaska na odmor. Još tada je Denver rešio pitanje pobednika, čekao se samo još srpski cenatr da odradi svoje, pa da domaćin u laganom ritmu privede utakmicu kraju.

Nikola Jokić je razigrao dobar deo tima, još šestorica uz njega bili su dvocifreni. Prednjačio je Majkl Porter sa 22 poena i 11 skokova, a dabl-dabl upisao je i Kristijan Braun – 12 poena i deset skokova. Zapažen je bio Džamal Mari, karakterističnim ulazima stvarao je probleme Vašingtonu, bio je raspoložen i da kada probije do koša pošalje izlazni pas. Sve je funkcionisalo u igri Denvera, što je rezultiralo prekidom niza od tri poraza.

Koliko je Nikoli Jokiću sve išlo od ruke, toliko Vasiliju Miciću nije. Za srpskog plejmejkera je napuštanje Oklahome bilo pravi potez, videlo se to i po nastupima, ali i minutaži u Šarlotu. Nije ga služio šut protiv Jute, imao je skroman učinak od četiri poena, ali je zato pridodao i osam asistencija i pogurao ekipu do petog trijumfa otkako je stigao – 115:107.

Ne igra uvek dobro, ali je Vasilije Micić taličan Šarlotu. Na prvom meču po dolasku nije bio u sastavu i ekipa je – izgubila. Od tada je svaki put igrao, dva puta bio dvocifren i uvek se završavalo pobedom. Bez obzira koliki je njegov doprinos. A, uloga nije mala. Ponovo je imao 20 minuta, dok prvi strelac Majls Bridžis gotovo da nije napuštao teren. Duplo više vremena proveo je na parketu i ubacio 26 poena, dva više od Granta Vilijamsa. Kod Jute je listu strelaca predvodio Lauri Markanen sa 21 poenom.

NBA LIGA – REZULTATI:

Petak

Klivlend – Orlando 109:116

/Alen 18 – Vagner 22/

Indijana – Detroit 129:115

/Halibarton 25 – Kaningem/

Filadelfija – Njujork 96:110

/Meksi 35 – Bogdanović 22/

Toronto – Bruklin 121:93

/Trent 25 – Bridžis 21/

Dalas – Finiks 123:113

/Dončić 41 – Vuker 35/

Čikago – Boston 112:129

/Vučević 22 – Vajt 28/

Nju Orlans – Hjuston 127:105

/Mekolum 28 – Tompson 22/

Oklahoma – LA Klipers 129:107

/Gildžus Aleksander 31 – Lenerd 20/

Denver – Vašington 130:110

/Porter 22 – Kuzma 31/

Juta – Šarlot 107:115

/Markanen 21 – Bridžis 26/

Golden Stejt – LA Lejkers 128:110

/Kari 32 Dejvis 27/

Sakramento – San Antonio 127:122

/Foks 28 Vasel 32/



tagovi

NBA ligaDenver NagetsVašington VizardsŠarlot HornetsJuta DžezNikola JokićVasilije Micić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara