Foto: MN Press
Foto: MN Press

Istorijski pohod Unikahe na Kup Kralja: Posle Barse pao i Real!

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.02.23. | 21:18

Prvi put još od 2009. godine finale španskog kupa bez katalonskog i(li) madridskog kluba

Senzacija u Kupu Kralja! Prvi put još od 2009. godine u finalu nema ni Barselone ni Reala! Glavni krivac za odsustvo najvećih španskih klubova u meču za trofej – Unikaha!

Nakon što je u četvrtfinalu eliminisala branioca trofeja, ekipa iz Malage je u polufinalu savladala i Real 93:82, postavši prvi tim u istoriji koji je u istom izdanju Kupa Kralja (pod okriljem ACB) izbacio i katalonskog i madridskog velikana.

Izabrane vesti

Nakon poprilično ujednačene tri četvrtine, Unikaha je početkom poslednje deonice napravila seriju 12:3 (78:64) koja se ispostavila ključnom za ishod same utakmice. Real je ostao bez reakcije, najbliže što je prišao rivalu do kraja bilo je minus osam, pa će i treću uzastopnu sezonu ostati bez trofeja u Kupu.

Unikaha će s druge strane imati šansu da ga osvoji tek drugi put u klupskoj istoriji (jedinu osvojila 2005. godine), a najzaslužniji za tu priliku je David Kraviš koji je predvodio tim iz Malage sa 20 poena, a ispratio ga je američki trio Osetkovski (14), Karter (12) i Kalinoski (11). U Kraljevskom klubu istakli su se Valter Tavares sa 19 i Gabrijel Dek sa 15 poena.

Unikaha će u finalu igrati u nedelju sa boljim iz drugog polufinalnog duela Tenerife – Huventud koji je na programu večeras od 21.30.

KUP KRALJA - POLUFINALE

Subota

Real - Unikaha 82:93

21.30: Huventud - Tenerife


tagovi

KK Real MadridUnikahaKup kralja košarkaKendrik Peri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara