Luka Vudragović (Foto: MN Press)
Luka Vudragović (Foto: MN Press)

Italijani slomili Zvezdu u trećoj četvrtini i ostavili je bez finala

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.05.22. | 14:45

Juniori Crvene zvezde pretrpeli i drugi poraz na završnom turniru Evrolige

Posle tesnog poraza od Asvela na premijeri, košarkaši Crvene zvezde su pretrpeli poraz i u sudaru sa italijanskom Stelazurom (75:65), te su tako ostali bez šanse za plasman u finale.

Trener juniora Zvezde Miloš Obrenović nije mogao da računa na Nikolu Topića koji je doživeo povredu u susretu sa francuskim timom. Očekivalo se da bude jedan od lidera ekipe, ali je nažalost bio sprečen da joj pomogne. U njegovom odsustvu istakao se centar crveno-belih Andrija Vuković koji se odlično nosi sa rivalima iz italijanskog sastava, ali ni njegova dobra partija nije bila dovoljna za trijumf.

Izabrane vesti

Zvezda je kontrolisala dešavanja na parketu u prvom poluvremenu, ali je serijom trojki u drugoj polovini trećeg kvartala Stelazura stigla do preokreta i velikih 12 poena viška pred poslednji odmor. Pokušali su crveno-beli da se vrate, ali su Italijani ponovo trojkama odbili nalet domaćina i upisali prvu pobedu.

Iz tesne prve deonice izašla je Zvezda kao pobednik (23:20), a onda je usledio veoma tvrd drugi period. Vodila se velika borba za svaku loptu, a ponovo su se Obrenovićevi momci bolje snašli, te su pred veliki odmor suficit uvećali na sedam poena. Dobro su se držali i u trećem periodu, a onda je Lukas Frezno sa dve trojke ozbiljno poljuljao domaćina. U tim trenucima razgoropadio se i Erik Dejli, morali su košarkaši tima sa Malog Kalemegdana da ga zaustavljaju faulovima, ali mu se ruka nije zatresla pa je sa crte uvećavao prednost gostiju.

---------------------------------

CRVENA ZVEZDA - STELAZURA 65:75

/23:20, 13:9, 8:27, 21:19/

Dvorana: Ranko Žeravica (Beograd)

Crvena zvezda: Topić, Gačić, Radaković 7, Vudragović 16, Radovanović, Pavlović 111, Šarenac, Gagić, Matović 8, Đoković 3, Radojević, Vuković 19

Stelazura: Darkanđeli, Dumbija, Inosenti 11, Frezno 9, Puljati 13, Pičiriji, Visintin 24, Galjo 3, Zanoto, Salvioni 2, Kuznjecov, Dejli 13

---------------------------------

Uspeli su crveno-beli da prepolove zaostatak u odlučujućoj deonici, posle trojke Ognjena Matovića prišli na samo dva poena zaostatka i najavili preokret, a sprečio ga je Frezno novim preciznim hicem sa linije penala. Nisu se domaći košarkaši predavali, ali nisu imali snage za novi snažan nalet, pa je italijanska ekipa odnela pobedu.

Vuković je bio najefikasniji u ekipi Crvene zvezde sa 19 poena, a skok mu je nedostajao za dabl-dabl. Ispratio ga je Luka Vudragović sa 16 poena, dok je Vladimir Pavlović uz 11 poena upisao i osam asistencija. Pobedničku ekipu je predvodio Mateo Vizintin sa 24 poena, po 13 su dodali Fabricio Puljati i Erik Dejli, dok je 11 dodao Emanuel Inosenti.

ZAVRŠNI TURNIR EVROLIGE ZA JUNIORE

Grupa A

Sreda

Mega Mozzart - INSEP 70:54

Makabi Tel Aviv - Real Madrid 66:93

Četvrtak

INSEP - Makabi Tel Aviv 107:46

Real Madrid - Mega Mozzart 74:81

Petak

09.00: Mega Mozzart - Makabi Tel Aviv

11.00: INSEP - Real Madrid

Grupa B

Sreda

Stelazura - Next Generation tim 81:86

Crvena zvezda - Asvel 79:81

Četvrtak

Crvena zvezda - Stelazura 65:75

15.00: Next Generation tim - Asvel

Petak

13.00: Asvel - Stelazura

15.00: Next Generation tim - Crvena zvezda

FINALE - subota


tagovi

KK Crvena zvezdaStela AzuraJuniorska Evroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara