Itudis oštro: Sve je gore i gore, Evroliga gubi takmičarski aspekt i osećaj pravednosti

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.10.20. | 16:39

„Mislim da moramo da napravimo neke odluke. Videćemo kako će Evroliga ovo da reši", kaže Jasikevičijus

 Na sve strane nas okružuju vesti o zaraženim igračima, a sve više se događa da se i utakmice otkazuju, te da neki timovi zbog pozitivnih testova gube rezultatom 0:20.

O svemu tome pričao je trener CSKA iz Moskve, Dimitris Itudis, a iste teme dotakao se i trener Barselone Šarunas Jasikevičijus.

Izabrane vesti

Itudis je bio prilično oštar i rekao je da neke stvari pod hitno moraju da se rešavaju jer na ovaj način Evroliga gubi takmičarski aspsekt.

"Celokupna situacija postaje sve gora i gora. Himkiju nedostaju zdravi igrači. Zenit nije putovao uopšte. Ne znam kako će se stvari odviti za njih do kraja. Asvel ima mnogo zaraženih. Mi imamo četiri slučaja i još više u CSKA B timu. Mogu da pomenem još neke timove sa kojima smo igrali, Barselonu i druge, ali ja sam samo trener. Verujte mi, takmičenje gubi takmičarski aspekt i osećaj pravednosti".

O svemu što se događa u Evroligi pričao je i trener Barselone Šarunas Jasikevičijus koji je sam imao koronu.

"Veoma je teško. Evroliga radi najbolje što može. Ali, situacija je jako teška. Prva stvar je zdravlje navijača i igrača. Mislim da su potrebni neki sastanci. Evroliga se trudi da izdrži, ali situacija je van kontrole. Mislim da moramo da napravimo neke odluke. Videćemo kako će Evroliga ovo da reši", rekao je Jasikevičijus.

Videćemo kako će Evroliga da se ponaša u nastavku sezone i da li će možda preći na „Plan B“.


tagovi

Dimitris Itudis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara