©Shutterstock; ©Starsport
©Shutterstock; ©Starsport

Itudis potvrdio, Majk Džejms završio sa CSKA

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 23:45

Iako Amerikanac ima ugovor sa klubom do 2023. godine, nije više u planovima grčkog stručnjaka

Presuda je pala, Dimitris Itudis više ne računa na Majka Džejmsa. Amerikanac je zaradio novu suspenziju posle "nesuglasica" sa grčkim trenerom tokom utakmice sa Uniksom u okviru VTB lige. Poslat je u svlačionicu zbog navodnih "stomačnih problema", nije se vraćao u igru u drugom poluvremenu, a suspenzija je potvrdila da su stomačne tegobe bile samo izgovor. Šef struke Armejaca je posle pobede nad Zenitom potvrdio da bivši igrač Olimpije Milano nije u njegovim planovima za završnicu sezone. Jasno, ni posle toga.

Džejms je ugovorom vezan za Moskovljane do leta 2023. godine, ali posle niza disciplinskih prekršaja i problema koje je pravio u tekućoj takmičarskoj godini, izgleda da je već završio sa ruskim velikanom.

Izabrane vesti

Itudis na konferenciji za medije posle pobede nad Zenitom, kojom je overeno i mesto u doigravanju Evrolige, nije pominjao njegovo ime, ali je bio više nego jasan.

"Igrači koje ste videli na terenu i povređeni koji su ostali u Moskvi, kao što su Džoel Bolomboj i Nikola Milutinov, činiće tim sa kojim ćemo igrati do kraja sezone, makar dok sam ja tu i zajedno sa svojim saradnicima predvodim ovaj veliki tim".

Nastavio je čitajući napisano saopštenje.

"Ovo je lična odluka, jer sam odlučio da idem u rat sa igračima, osobljem i svima drugima koji su spremni da idu do kraja za ovaj tim. Igračima koji su spremni da poštuju saigrače pre svega, igračima koji tim stavljaju ispred sebe i onima koji na pravi način predstavljaju vrednosti kluba koji treniram. Ako želimo da budemo šampioni, moramo biti šampioni u svemu. Ukoliko želimo da osvajamo titule u Evroligi, budemo na vrhu i predstavljamo pravi primer našim navijačima i našoj deci, moramo da imamo grupu igrača koja se uzajamno poštuje, koja je spremna da poštuje i ovu igru. Da ne brinu samo o sebi, već o svima. Tako se osvajaju trofeji".

21.00: (1,25) Valensija (17,0) Olimpijakos (4,40)

Odluka o suspendovanju, a očigledno i trajnom odstranjivanju Džejmsa iz ekipe, morala je da bude donešena, tvrdi Itudis.

"Da sam uradio nešto drugo, ne bih mogao da izađem pred svoje igrače i kažem im nešto što se ne dešava. Moram da budem u poziciji da mogu da ih pogledam u oči i kažem im istinu, jer oni savršeno razumeju koja je naša svrha".

CSKA iz Moskve je tako rešio da se pred samu završnicu sezone rastane sa najboljim strelcem Evrolige, koji je u tekućoj sezoni u proseku beležio 19,3 poena po meču, kao i drugim najkorisnijim igračem elitnog takmičenja (indeks 19,7).


tagovi

KK CSKA MoskvaMajk DžejmsDimitris Itudis

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara