Majk Džejms i Dimitris Itudis ©Shutterstock
Majk Džejms i Dimitris Itudis ©Shutterstock

Sukob Džejmsa i Itudisa, Amerikanac propustio drugo poluvreme u pobedi nad Uniksom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.03.21. | 19:09

Zvanično obrazloženje se ne poklapa sa izjavom grčkog stručnjaka

Moskovski CSKA je bez većih problema nadigrao Uniks (102:86), ali je trijumf ostao u senci sukoba između trenera Dimitrisa Itudisa i prve zvezde ekipe Majka Džejmsa. Žustra razmena reči između trenera i beka Armejaca dovela je do toga da bivši košarkaš Olimpije Milano propusti čitavo drugo poluvreme, iako je iz kluba obeodanjeno da je Amerikanac imao "stomačnih problema". Sudeći po načinu na koji je ušao u raspravu sa trenerom, ali i Itudisovoj izjavio na konferenciji za medije posle utakmice, čini se da je problem drugačije prirode.

Tokom prvog poluvremena, prilikom jednog tajm-auta, Itudis je vidno nervozan pokušao da se objasni sa američkim košarkašem, koji je na kraju prilično neprofesionalno odreagovao, odmahnuo rukom i seo na klupu. Jasno, do kraja ga nije bilo na parketu, ali ni uz saigrače pokraj aut linije.

Izabrane vesti

Zvaničan stav kluba je da je Džejms zbog stomačnih tegoba bio sprečen da se vrati u igru, ali posle izjave grčkog stratega može se zaključiti nešto drugo.

"Da ne uzalim u detalje, ne verujem da je to u ovom trenutku potrebno. Dobro znate ko sam i šta predstavljam, koji su moji principi i odnos prema radu", kratko je obrazložio trener moskovskog sastava, bez pominjanja stomačnih problema.

Podsetimo, Džejms je u tekućoj sezoni bio i suspendovan, kada je prekršio pravilnik kluba i otputovao u domovinu zbog smrti u porodici. Spekulisalo se da bi i ugovor sa 30-godišnjim šuterom mogao da bude raskinut, ali su odnosi ubrzo bili izglađeni. Sada su nastali novi problemi, videćemo kakav će biti epilog.

CSKA je bez većih poteškoća savladao Uniks u okviru VTB lige. Sastav iz Kazanja je stekao prednost u ranoj fazi (19.10), ali su Armejci to očas sustigli, pa su na veliki odmor otišli sa šest poena viška. Nastavili su Itudisovi puleni u nastavku sa dobro igrom, pa su i bez Džejmsa prilično lako izašli na kraj sa jednom od boljih ekipa u regionalnoj ligi, uspeli su Uniksu da ubace i "stotku". U finišu su gosti ostali i bez trenera Dimitrisa Priftisa, koji je zaradio isključenje.

Vil Klajburn je bio najefikasniji sa 24 poena (za 26 minuta), pratili su ga Danijel Heket i Ivan Uhov sa po 16, dok je Toko Šengelija dodao 15. Odličan je bio i Johanes Fojtman sa 11 poena i 11 skokova. Sa druge strane se istakao Ajzea Kejnan sa 18 poena, reprezentativac Slovenije Džordan Morgan je dodao 13, dok je Džon Braun meč završio sa 12 poena.



tagovi

KK CSKA MoskvaDimitris ItudisMajk Džejms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara