(© Wake Forest Women's Basketball)
(© Wake Forest Women's Basketball)

Ivana Raca se u Italiji sprema za WNBA: Talentovana košarkašica potpisala za klub iz Milana

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.06.21. | 20:07

Los Anđeles će morati da sačeka još neko vreme

Talentovana srpska košarkašica Ivana Raca karijeru nastavlja u Italiji. Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, ona je potpisala ugovor sa ekipom Alijans Geasa iz Sesto San Đovanija, grada iz okoline Milana. Očekuje se da od maja sledeće godine zaigra za Los Anđeles Sparkse u WNBA.

Raca je izabrana na minulom draftu NBA lige za dame. Tim iz Grada anđela izabrao ju je sa 28. pozicije (treća runda). Čestitke je dobila i od legedarnog Medžika Džonsona, što je još jedan jasan pokazatelj da Sparksi ozbiljno računaju na srpsku košarkašicu.

Izabrane vesti

Od 2017. godine nastupala je za Vejk Forest. Bila je lider ekipe iz Severne Karoline po poenima (16,7) i skokovima (9,0) u poslednjoj godini studija, a postala je tek četvrta igračica univerziteta koja je izabrana u najbolji tim konferencije ACC i ključna u proboju do tek drugog NCAA turnira u istoriji fakulteta.

Odlučila je ipak da pre odlaska u WNBA provede još neko vreme u Evropi, pa je tako potpisala za ekipu Geasa. Preko zime će igrati u Italiji, a od maja naredne godine bi trebalo da zaigra i u najjačoj konkurenciji.

Ivana će braniti boje reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu (17-27. jun), a potom je očekuju iskušenja na Olimpijskim igrama u Tokiju.




tagovi

Ivana RacaLos Anđeles SparksWNBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara