Ivana Raca za istoriju Vejk Foresta

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.03.21. | 09:11

Srpska reprezentativka izabrana u najbolji tim jedne od pet najkvalitretnijih konferencija u NCAA

Srpska reprezentativka Ivana Raca briljira i ove sezone. A (još jedna) potvrda je stigla u vidu izbora u najbolji tim ACC, jedne od pet najkvalitetnijih konferencija u NCAA, takozvanih "Power 5".

Ivana je tako ušla u istoriju Vejk Foresta kao tek četvrta studentkinja fakluteta iz Vinston-Sejlema kojoj je pripalo ovo priznanje, posle Dirike Hembi (2013-14, 2014-15), Trejsi Konor (1995-96) i Džen Huver (1989-90).

Izabrane vesti

Sa prosekom od 16,8 poena i 9,0 skokova Raca nije samo prvi strelac i skakač svog univerziteta, u čijim su klupama svojevremeno sedeli Tim Dankan, Kris Pol, Džon Kolins... već je i među najboljima u obe kategorije u ACC.

Ivana je akođe samo jedna od četiri igračice u istoriji univerziteta koja je rangirana u top 10 po poenima i skokovima. Sa 1.435 poena nalazi se na devetom, a sa 686 skokova na desetom mestu večne liste Vejk Foresta.

S obzirom na to da će Vejk Forest sutra igrati sa Severnom Karolinom u 2. kolu konferencijskog turnira, Raca koja je prošle godine izabrana u drugi tim ACC i idealan tim na završnom turniru konferencije imaće priliku da podigne lične brojke.


tagovi

Ivana RacaVejk Forest koledžNCAA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara