Duško Ivanović i Jurica Golemac (©Starsport)
Duško Ivanović i Jurica Golemac (©Starsport)

Ivanović biranim rečima o Cedeviti Olimpiji, Golemac uzvratio istom merom: Najbolji Zvezdin tim u poslednjih 20 godina

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.01.23. | 17:33

Crvena zvezda će ugostiti Ljubljančane u derbiju 16. kola ABA lige

Posle poraza u Kaunasu od Žalgirisa, košarkaše Crvene zvezde čeka serija veoma bitnih duela. Prvi u nizu protiv Cedevite Olimpije u 16. kolu ABA lige (ponedeljak, 18.00).

Biće to 10. susret crveno-belih i Ljubljančana u regionalnoj ligi, a dosad je srpski šampion bio daleko uspešniji sa sedam pobeda (7-2). Zvezda je bez poraza na Jadranu od dolaska Duška Ivanovića, vezala je devet pobeda i ima učinak 13-1. Cedevita je takođe nanizala devet trijumfa, ali ima poraz više (12-2).

Izabrane vesti

Trener Ivanović je biranim rečima govorio o predstojećem protivniku, svestan da je pred njegovom ekipom još jedan veliki izazov.

"Očekuje nas važna i teška utakmica protiv tima koji je sastavljen od vrlo iskusnih igrača, odličnih stranaca. Dobro trče, odlični su šuteri, imaju i Omića koji je izvanredan u reketu već dugi niz utakmica. Jasno je da i oni vide svoju šansu jer imaju kvalitet o kome govori i njihova pozicija na tabeli regionalnog takmičenja. Moramo da igramo svih 40 minuta, čvrsto i odgovorno", rekao je Ivanović.

Ognjen Dobrić smatra da snaga narednog protivnika leži u jezgru kvalitetnih domaćih igrača.

"Dobro se poznajemo, odličan tim, koji igra dobro u regionalnoj ligi. Mnogo je tu dobrih domaćih igrača Omić, Murić, Dragić, pa iskusnih stranaca počev od Farela, pa preko našeg reprezentativca Jeremića. Tim koji je popunjen na svim pozicijama. Moramo da ih uvedemo u naš ritam koji kreće od čvrste i odgovorne odbrane. Ulazimo u seriju teških mečeva počev od te utakmice, i podrška sa tribina nam je izuzetno važna u ovom trenutku", istakao je Dobrić.

Trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac smatra da Zvezda odavno nije imala bolji tim.

"U ponedeljak igramo protiv evroligaškog tima, koji je ove sezone sastavio verovatno najbolji tim u poslednjih 20 godina. Tu su igrači koji mogu da igraju na najvišem mogućem nivou u Evroligi. Zvezda je vodeći tim u regionalnom takmičenju, a u isto vreme vodi sasvim realnu borbu za plej-of Evrolige. Posle serije loših mečeva, moramo da damo sve od sebe kako bi se ravnopravno borili sa našim rivalom u jednoj fizičkoj utakmici visokog intenziteta. Moramo da popravimo utisak s prošle utakmice i krenemo polako da rastemo", rekao je trener tima iz glavnog grada Slovenije.

Lovro Gnjidić veruje da njegov tim može da se nosi sa crveno-belima.

"Zvezda je definitivno jedna od najboljih, ako ne i najbolja ekipa u čitavom takmičenju. To se jasno vidi kroz podatak da ima samo jedan poraz. Imamo svoje planove za meč u ponedeljak, kojih moramo da se držimo i dok god je tako, moći ćemo da iznenadimo rivala", istakao je mladi plejmejker Cedevite Olimpije.

Crvenu zvezdu posle utakmice sa Cedevitom Olimpijom čeka drugi večiti derbi sa Partizan Mozzart Betom u Evroligi, treći u sezoni (petak, 19.00).

ABA LIGA - 16. KOLO

Petak

Split - FMP 91:95

/Nelson 28 - Manojlović 18/

Mornar - Cibona 83:81

/Pecarski 18 - Aranitović 22/

Subota

MZT - Budućnost 86:90

/Stojanovski 20 - Grin 18/

Nedelja

Borac Mozzart - Igokea U TOKU

19.30: (8,50) Studentski centar (25,0) Partizan Mozzart Bet (1,07)

Ponedeljak

18.00: (1,17) Crvena zvezda (20,0) Cedevita Olimpija (5,50)

20.00: (1,70) Mega (14,5) Zadar (2,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaCedevita OlimpijaDuško IvanovićJurica GolemacOgnjen DobrićLovro Gnjidić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara