Luka Vildoza i Duško Ivanović (©Starsport)
Luka Vildoza i Duško Ivanović (©Starsport)

Ivanović o povredama Vildoze, Dobrića i Lazarevića: Nema nikakvog opravdanja, sutra su svi spremni

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 18:43

“Neka bude fešta od košarke, da svi uživamo i da bolji pobedi...”

Maratonska sezona bliži se kraju, uskoro će sve biti gotovo. Preostalo je još samo jedno – da se odgonetne hoće li Crvena zvezda nastaviti da vlada ABA ligom ili će se na regionalni tron vratiti Partizan Mozzart Bet. Finalna serija startovaće sutra, igra se na tri pobede, a prednost domaćeg terena imaju crno-beli.

Zvezda će pokušati, uprkos brojnim sitnijim povredama, da odmah na startu napravi brejk i prebaci lopticu u Partizanovo dvorište. Ali, kako sezona nije sprint, tako nije ni finale. Jedna utakmica neće mnogo toga promeniti za večite rivale, ma ko da trijumfuje na otvaranju. Međutim, hoće doneti olakšanje. Ili pojačati pritisak.

Izabrane vesti

Čekanju je došao kraj, u Beogradskoj Areni će Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda ispisati nove stranice rivalstva, a sve štio Duško Ivanović želi je da serija bude spektakularna. A, neka pobedi – bolji.

“Napokon počinjemo, posle toliko vremena smo svi željni da počnemo. I navijači, i igrači jednog i drugog tima. Neka bude fešta od košarke, da svi uživamo i da bolji pobedi”, rekao je Duško Ivanović i osvrnuo se na nešto dužu pauzu koju je Zvezda imala i “popunila” utakmicama sa FMP-om u finalu Superlige Srbije, te osvajanjem nove titule:

“Imali smo malo predsezonu, pripreme, pa se malo sve poremetilo, videćemo”.

Strateg crveno-belih je stava da je Partizan možda i napadački potentnija ekipa, dok Zvezdina snaga leži u odbrani.

“U svim utakmicama će biti ključ koji kvalitet jedne i druge ekipe će da prevagne. Partizan ima izvanredan napadački kvalitet, a mi smo možda malo bolji u odbrani. Videćemo šta će da prevagne”.

Velikih problema imao je branilac regionalne krune pred prvi duel sa Partizanom. Luka Vildoza je zbog povrede preskočio drugu utakmicu finala domaće lige, Ognjen Dobrić je odigrao samo osam minuta, dok je i Stefan Lazarević dobio udarac pri kraju susreta.

“Nema nikakvog opravdanja, sutra su svi spremni”, poručio je Duško Ivanović i istakao šta će doneti prevagu u finalu ABA lige:

“Najvažnije je to da moramo da igramo sa mnogo samopouzdanja, da imamo strpljenja i da odgovorimo na sve što Partizan postavi”.



tagovi

KK Crvena zvezdaABAABA ligaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara