Duško Ivanović (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)
Duško Ivanović (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)

Ivanović pred gostovanje u Berlinu: Alba igra najbolju košarku, Sikma je glavni igrač, ali ne može sam

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.11.22. | 15:32

Trener Crvene zvezde izneo utiske uoči utakmice devetog kola Evrolige protiv nemačkog šampiona

Košarkaši Crvene zvezde su sa novim trenerom Duškom Ivanovićem upisali pobede protiv Asvela u Evroligi (71:67) i Cibone u regionalnom prvenstvu (92:53). Sada ih čeka još jedan veliki izazov protiv berlinske Albe u nemačkoj prestonici.

Ekipa je danas otputovala za Berlin, gde će sutra od 20.00 odmeriti snage sa nemačkim šampionom u Mercedes Benc Areni, gde je odigrana i završna faza minulog Evrobasketa.

Izabrane vesti

Trener tima sa Malog Kalemegdana ističe da je najbitnije da ekipa veruje u dobar rezultat.

"Ono što sam rekao prvog dana kada sam došao ovde, želim igrače i ekipu koja veruje da može da dobije svakog. Sa tim mentalitetom moramo da izađemo na teren. Da počnemo da igramo agresivno i sa koncentracijom 40 minuta", rekao je Ivanović.

Alba je dobila prva tri meča u elitnom takmičenju, a onda izgubila pet zaredom. Ipak, u nemačkom prvenstvu ima maksimalan učinak posle šest susreta.

"Gledao sam i pratio Albu i pre nego što sam došao u Crvenu zvezdu. To je ekipa koja mi se najviše svidela i koja igra najbolju košarku. Izgubili su neke utakmice, iako su vodili sa preko 20 poena razlike. Igraju veoma brzo, nepredvidivi su, izvanredni šuteri. Imaju igrače koji izvanredno čitaju situacije na terenu. Eto, imali su splet okolnosti neke mečeve nisu pobedili, ali mi prvo treba da mislimo o nama kako ćemo, pa ćemo onda o njima".

Utorak, 20.00: (1,70) Alba (14,5) Crvena zvezda (2,30)

Na klupi tima iz Berlina sedi španski stručnjak Izrael Gonzales. Nasledio je Aita Renezesa Garsiju kojem je dugo bio pomoćnik, pa je samo nastavio gde je iskusni Španac stao.

"Taj sistem koji je uspostavljen u Berlinu je sistem najboljeg španskog trenera Aita, koji je sa mladim igračima pravio izvanredan rezultat. Igraju odlično, sa puno samopouzdanja i svakome u Evroligi prave probleme. Moramo da budemo spremni da svih 40 minuta igramo dobru odbranu jer oni imaju zaista vrlo, vrlo veliki broj laganih koševa".

Nemački šampion je sinoć savladao Ludvigsburg u domaćem prvenstvu 99:91, uz tripl-dabl Luka Sikme (11 poena, po 10 skokova i asistencija).

"Sikma je glavni igrač, plejmejker, neko oko koga se sve vrti, ali ne može on sam. Taj sistem i način igre daju svima mogućnost da iskažu talenat", zaključio je Ivanović.

Ognjen Dobrić smatra da je neophodno da crveno-beli nastave gde su stali minule subote protiv Cibone.

"Želimo da odigramo što bolju utakmicu. Duel sa Cibonom je neki pokazatelj kako želimo da igramo, agresivno u odbrani, sa što manje padova u igri koje će kvalitetni protivnici znati da iskoriste i kazne", rekao je Dobrić.

Svestan je izazova koji je pred njegovim ekipom, posebno jer je Alba vezala sedam pobeda protiv Crvene zvezde u Evroligi.

"Alba je ekipa koja igra sa mnogo energije, mladi su, ne komplikuju mnogo, sve se vrti oko njihovog glavnog igrača Sikme. Svi znaju svoj posao, koriste svaku priliku, uzimaju svaki šut, trče puno, igraju u tranziciji. Naše je da ih zaustavimo, posebno te otvorene šuteve, da sprečimo igru u tranziciji i da nametnemo naš ritam...", zaključio je prvotimac srpskog šampiona Ognjen Dobrić.



tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićOgnjen Dobrić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara