Duško Ivanović (©MN Press)
Duško Ivanović (©MN Press)

Ivanović: Split pokazao da ima kvalitet, želimo da nastavimo seriju pobeda iz Evrolige

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.04.23. | 22:02

"Imamo dobru atmosferu, a ona se pravi pobedama kojih sada imamo već osam u oba takmičenja", ističe Ilić

Serijom od pet trijumfa Crvena zvezda završila je Evroligu uz skor 17-17 i dobru formu sada želi da potpuno prenese na regionalne parkete, gde još igra za prvo mesto na tabeli.

Crveno-beli u zvanično poslednjem kolu, ne i poslednjoj utakmici prve faze - ostaju zaostali mečevi protiv Mornara u Baru i Cedevite Olimpije u Ljubljani - dočekuju Split od 20 časova uz prenos na televiziji Arenasport, a Duško Ivanović priželjkuje da njegova ekipa odigra maksimalno ozbiljnu utakmicu.

Izabrane vesti

"Dočekujemo Split koji je odigrao dobru sezonu u ABA ligi i koji je u nekim mečevima posebno protiv, na papiru, jačih timova pokazao da ima kvalitet. Zato ulazimo maksimalno ozbiljno u ovu utakmicu, želimo da nastavimo seriju pobeda iz Evrolige i u dobrom ritmu dočekamo plej-of ABA lige koji sledi. Posebno zbog činjenice da takmičarski još uvek vodimo borbu za plasman u regularnom delu sezone regionalne lige i sada sve snage okrećemo ovom takmičenju", rekao je trener Ivanović.

Dalibor Ilić ističe da je cilj da Zvezda nastavi sa dobrim igrama.

"Imamo dobru atmosferu, a ona se pravi pobedama kojih sada imamo već osam u oba takmičenja. Ne sme biti nikakvog opuštanja jer je Split pokazao da je dobra ekipa, a posebno što uz kvalitet koji imaju dolaze bez pritiska u Beograd na ovu utakmicu. Pozivam navijače da dođu na ovaj meč jer je važan za nas. Nakon toga imamo u kratkom roku i mečeve u Baru i Ljubljani i spremni ćemo dočekati i plej-of", rekao je Ilić.

U prvoj utakmici ovih rivala, koja je inače kalendarski otvorila 2023. godinu, crveno-beli su slavili u Splitu 72:63.


tagovi

KK Crvena zvezdaABA ligaDuško IvanovićDalibor Ilić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara