Screenshot - fiba.basketball
Screenshot - fiba.basketball

Ivon Anderson u drugoj petorci Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.10.22. | 16:28

Priznanje za najbolju košarkašicu Srbije na planetarnoj smotri

Košarkašice Srbije su ostavile odličan utisak na Svetskom prvenstvu u Sidneju. Sreća ih nije pogledala, pa su već u četvrtfinalu naletele na selekciju SAD koja se prošetala kroz turnir i na kraju ga osvojila u dominantnom maniru. Izabranice Marine Maljković su uprkos smeni generacija i brojnim povredama uspele da se domognu mesta među osam najboljih na svetu i to je svakako veliki uspeh.

Sjajno je igrala Jovana Nogić, Tina Krajišnik kapitenski predvodila ekipu, Ivana Raca pokazala da je pred njom blistava budućnost, ali najbolja je bila Ivon Anderson. Vratila se u reprezentaciju kako bi pomogla u smeni generacija i pomogla mladim košarkašicama da izađu na pravi put, a za odlične igre u Australiji nagrađena je i mestom u drugoj petorci takmičenja.

Izabrane vesti

"Srbija se domogla četvrtfinala velikim delom zbog Ivon Anderson. Sa 6,5 asistencija po nastupu bila je najbolja na takmičenju, a pritom je postizala još 15 poena, uz 4,2 skoka u proseku", stoji na sajtu FIBA.

Uz nju su u drugoj petorci najbolja defanzivna igračica turnira Alisa Tomas iz SAD, Arela Guirantes iz Portorika, Gabi Vilijams iz Francuske i Kineskinja Jeuru Li.

Amerikanka Ejža Vilson je osvojila MVP nagradu, a uz nju su u prvoj petorci zemljakinja Brijana Stjuart, Kineskinja Su Han, reprezentativka Kanade Bridžeg Karlton i Stef Talbot kao predstavnica domaćina Svetskog prvenstva Australije.


tagovi

Ivon AndersonBrijana StjuartKošarkašice Srbiježenska košarkaška reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo za košarkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara