Ivon Anderson (©FIBA Basketball)
Ivon Anderson (©FIBA Basketball)

Ivon posle nove drame: Bile smo u neverici, ali sigurne da koš ne važi; Ako slušamo Marinu - pobeđujemo

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.06.21. | 23:46

"Ovo je timski uspeh, bilo je potrebno da se borimo svih 40 minuta za ovo i uspele smo"

Ponovo drama, ali ponovo i onaj najlepši ishod - pobeda!

21.00: (1,20) Francuska (Ž) (19,0) Srbija (Ž) (5,00)

Izabrane vesti

Navikle su nas srpske gracije na dramatične završnice, ali su nas isto tako razmazile pobedama. Ako je protiv Španije bila slatka zbog toga što je to godinama bio nedostižan vrh, sa Belgijom je imalo posebnu draž zbog načina na koji je Srbija slavila. Ne, da ne bude zabune, zbog završnice kakva je bila, već zato što su dve najbolje košarkašice Belgije Ema Meseman i Kim Mestdah bile u najvećem delu susreta izbačene iz ritma...

"Verovale smo u Marinu, u ono što smo dosad uradile. Jelena (Bruks) je bila odlična, ko god da je čuvao Emu bila je odlična, to nam je bio cilj. Tada su njihovi bekovi počeli da pogađaju šuteve i onda smo odlučile da u nastavku branimo više šut. Nismo im dale iste šanse kao u prvom delu", izjavila je Ivon Anderson posle utakmice.

Ona smatra da je u tim uslovima Srbija trebalo i lakše da stigne do pobede, da se ne ulazi u novi hod po ivici žileta. To je moglo da se izbegne boljom igrom u prvom delu...

"U prvom poluvremenu nismo radile ono što je trebalo. Imale smo plan utakmice i nismo ga se držale, nismo pratile instrukcije, zato smo gubile. U nastavku utakmice smo mnogo bolje radile posao, igrale odbranu i uspevale da zaustavimo njihove najbolje strelce", jasna je Ivon dodaje:

"To nam je udahnulo novi život, proigrale smo, ubrzale tempo, počele da pogađamo šuteve, preuzele vođstvo. Ovo je timski uspeh, bilo je potrebno da se borimo svih 40 minuta za ovo i uspele smo".

Svima koji su bili u bojama Srbije, na parketu, tribinama i kraj malih ekrana, zastala je knedla u grlu posle trojke, pa onda i pogotka Kim Mestdah uz zvuk sirene. Srećom po naš tim, posle dodatnog gledanja snimka potvrdila se ona prva konstatacija da je lopta nije napustila dlanove u trenutku kada se oglasila sirena.

"Bile smo uverene da je lopta još bila u rukama. Ali, bilo je ludih odluka. Čekale smo odluku, ali smo bile složne, jedna uz drugu. Bile smo malo i u neverici šta se dešava, ali i dalje uverene da koš ne važi".

Nije lako dobiti tri utakmice koje su "na nož". Prvo Italija na startu takmičenja, pa Španija u četvrtfinalu, sada Belgija. Treba imati živaca za toliko drame...

"Gledajte, kod nas je vrlo jednostavno – ako verujemo u Marinu i plan utakmice, uspeh mora da dođe. To je već dokazano toliko puta. Prvo poluvreme jeste bilo loše, ali drugi deo je bio mnogo bolji i to će nam biti polazna tačka za finale".

Finale Evrobasketa na programu je u nedelju od 21 čas.



tagovi

Ivon Andersonženska košarkaška reprezentacija SrbijeMarina MaljkovićEvrobasket 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara