Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Iz FIBA pričali o Boriši Simaniću: Njemu će medalja biti uručena

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 12:25

Generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis održao konferenciju za medije

Dve stvari su obeležile ovaj Mundobasket. Izvanredna igra Srbije i nemila situacija sa Borišom Simanićem koji je zbog udarca prvo završio u bolnici, a potom je ostao i bez bubrega. Bila je ovo tema i na zvaničnoj konferenciji FIBA gde je pričao Generalni sekretar Andreas Zagklis koji je izjavio da želi da se srpski igrač Boriša Simanić što pre oporavi i da će njemu biti uručena medalja, samo ostaje da se vidi da li će to biti srebro ili zlato što svi u Srbiji priželjkujemo.

Simanić je povređen 30. avgusta tokom utakmice protiv Južnog Sudana u trećem kolu Mundobasketa, kada ga je pod košem, laktom u predelu bubrega, udario Nuni Omot. Srpski reprezentativac je potom četvrtog septembra podvrgnut u Manili hitnoj operaciji i odstranjen mu je bubreg. Omot se izvinio i rekao da nije nameravao da povredi Simanića.

Izabrane vesti

Oni koji su videli snimak mogu da vide da je to situacija jedna u milion, verovatno jedna u milijardu. Bitna je reakcija posle toga. FIBA je pre turnira odabrala određene bolnice koje će biti dostupne u slučaju ovakvih situacija, kao i sjajne doktore, stručnjake specijaliste u svojim oblastima, a doktor Srbije Dragan Radovanović je imao ključnu ulogu u svemu”, izjavio je Zagklis na konferenciji za medije u Manili.

On je istakao da je FIBA uradila sve da pomogne našem reprezentativcu.

Odmah smo aktivirali sve potrebne resurse da Simanić u prva 24 sata bude operisan. Lično sam se obavezao da njemu i njegovoj porodici pružim najbolju podršku. Pričao sam i sa njegovom porodicom, nisam želeo da se pojavljujem previše u javnosti. Želim da kažem da su igrač i njegova plata osigurani, mi smo u kontaktu sa KSS. Želim da se javno zahvalim doktoru Radovanoviću”.

Srbija će danas od 14.40 časova igrati u finalu SP protiv Nemačke, a Simanić će ovaj duel pratiti iz bolnice.

Naša velika želja je da Simanić što pre ozdravi i oporavi se. Njemu će medalja biti uručena, ali čekamo da vidimo koje će to odličje da bude”.

Osvrnuo se potom na kompletan šampionat.

"Imali smo sjajno prvenstvo koje smo spremili tokom trajanja pandemije kovida. Uspeli smo da napravimo dva nova sjajna objekta u Okinavi i Džakarti, a na Filipinima smo renovirali Araneta Koloseum. Mall of Asia je bila sjajna, a iu "Filipino areni" smo sa 38.000 ljudi na otvaranju uspeli smo da oborimo rekord Svetskog prvenstva. U Japanu su dvorane imale neverovatnih 85 odsto popunjenosti, a videli smo i sjajnu gledanost na TV-u". 


tagovi

Boriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara