Sotiris Manolopulos (©FIBA Basketball)
Sotiris Manolopulos (©FIBA Basketball)

Iz Grčke poručuju: Spremili smo se za Milutinova, kao i ostale igrače Srbije

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.02.23. | 17:17

"Mi smo se već plasirali na Mundobasket i napravili uspeh", poručio Sotiris Manolopulos

Srbija će u petak od 18 časova tražiti pobedu za plasman na Mundobasket u duelu protiv Grčke koja je svoj posao završila u novembru i neće imati takmičarski naboj s te strane. Ipak, po izjavama se oseća želja da se cela ekipa predstavi u što boljem svetlu i ako može pobedi Orlove u poslednjem meču kod kuće.

Kako je ranije najavljeno, Heleni igraju u gotovo potpuno rezervnom sastavu, dok će dužnosti selektora umesto Dimitrisa Itudisa obavljati njegov prvi pomoćnik Sotiris Manolopulos.

Izabrane vesti

"Igramo poslednju utakmicu na našem parketu u kvalifikacijama. Mi smo već napravili uspeh, ostvarili smo plasman na Mundobasket još u novembru, što je jako važno, jer nije bilo lako. Kvalifikacije u ovom obliku su jako teške i zahtevne, ali su važne zato što igračima daju mogućnost da budu testirani na reprezentativnom nivou, da pokažu da vrede", poručio je Manolopulos i dodao:

"Okupili smo 17 igrača, Mancukas je morao da se vrati da pomogne Panatinaikosu, ostali su dali sve od sebe i srećan sam Koliko god da je teško izgraditi tim, uradili smo sve što smo mogli i učinićemo sve da učinimo naš narod ponosnim".


U Grčkoj su maksimalno fokusirani na to da zaustave najboljeg igrača Srbije - Nikolu Milutinova.

"Nije samo Milutinov na koga moramo da obratimo pažnju, ali on je svakako najveće ime u sastavu Srbije. On je nivo Evrolige, ali ove sezone je ne igra. Spremili smo se za Milutinova, ali i za ostale igrače Srbije. Važno je da uradimo sve što možemo da ih zaustavimo. Verujem da će utakmica biti puna žara".

Olimpijska dvorana u predgrađu Atine je rasprodata.

"Jako je važno da nam tribine budu ispunjene do poslednjeg mesta. Pomoć navijača nam je uvek potrebna. Zahvalni smo za sve što su već učinili za nas. Verujem da se svet vratio košarci, osetili smo to u poslednjih godinu dana".

Plejmejker Vasilis Muratos najavljuje da neće biti opuštanja…

"Ni govora o tome, idemo da pobedimo. Svaki put kada igramo pred našim navijačima, moramo da budemo na maksimumu. Ljudi su pokazali da su jako vezani za nas i reprezentaciju, to sam osetio u proteklim utakmicama, svaki put su tribine bile pune. Kvalifikacije uvek donose nove igrače u tim i zato je podrška naroda bitna i neophodna. Nadam se dobroj utakmici u petak, uz odličnu podršku navijača".

Debitant za Helene na kraju kvalifikacija biće Dimitris Flionis iz Aeka…

"Svakom igraču je čast da bude ovde. Bez obzira na to što smo se kvalifikovali, želimo da se pokažemo u najboljem svetlu i pobedimo. Reprezentujemo našu zemlju i želimo da budemo u pravoj formi. Srbija je očekivano jaka, za njih je utakmica važna jer se nisu još kvalifikovali. Poznajemo njihove igrače i filozofiju trenera, ali gledamo sebe i kako da ostvarimo naše ciljeve", poručio je Flionis.



tagovi

košarkaška reprezentacija GrčkeSotiris ManolopulosKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara