Kevin Pangos (Starsport)
Kevin Pangos (Starsport)

Iz Klivlenda pravac Moskva: Kevin Pangos do 2024. u dresu CSKA

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.02.22. | 14:51

Prethodne sezone je izabran u najbolju petorku Evrolige, a tada je bio član ruskog Zenita

Moskovski CSKA će u najvažnijem delu sezone biti jači za Kevina Pangosa (29). Kanadski košarkaš u Rusiju stiže iz NBA lige, gde je prethodnih meseci nosio dres Klivlenda. Američka epizoda nije baš bila uspešna, pa je sasvim očekivano bilo da će se okrenuti ponovo ka Evropi.

Za ekipu Dimitrisa Itudisa mogao bi da bude važan šraf u nastavku sezone, ali i narednih godina jer je potpisao ugovor do 2024.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan zbog prilike da igram u ovako velikom klubu", rekao je Pangos. "Uzbuđen sam što ću moći da pomognem ekipi na putu ka osvajanju titula i ostvarenju ciljeva. Jedva čekam da moja porodica i ja stignemo u Moskvu".

Zadovoljstvo je izrazio i trener Dimitris Itudis.

"Želimo mu dobrodošlicu... Konačno, znao je da smo ga želeli i ranije. Ali, bolje ikad nego nikad. Značiće nam njegov mozak, znanje, iskustvo, stvaralaštvo... U dobroj je formi, a mi ćemo mu pomoći da se adaptira što pre. Igrači i treneri će učiniti sve da Kevina što pre ugrade u naš sistem. Hvala predsedniku Vatutinu, Upravi i sponzorima što su omogućili ovaj potez".

Prethodna sezona je bila najbolja u karijeri za Kevina Pangosa. On je za Zenit u proseku postizao 13,5 poena i beležio dva skoka i 6,7 asistencija. Pomogao je timu da uđe u plej-of Evrolige i na kraju je završio u idealnoj petorci takmičenja. Posle toga je odlučio prvi put da se oproba u NBA ligi - odigrao je za Klivlend 24 utakmice na kojima je prosečno beležio 1,6 poena i 1,3 asistencije.

U karijeri je još nosio dres Gran Kanarije, Žalgirisa i Barselone.


tagovi

Kevin PangosKK CSKA MoskvaEvroligaNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara