Foto: KK Crvena zvezda
Foto: KK Crvena zvezda

Iz KLS potvrđeni termini završnice Superlige, Zvezda u finalu od 10. ili 12. juna

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.06.23. | 18:05

Kao što je stajalo u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana, prvo će se odigrati polufinalna serija, a potom i finale, a po svemu sudeći tek nakon toga borba za titulu u ABA ligi

Crvena zvezda je nedavno obelodanila da će se prvo posvetiti finalu Superlige, pa potom borbi za odbranu trona na Jadranu, a sada su iz KLS potvrđeni termini domaćeg takmičenja i crveno-beli finalnu seriju otopčeti 10. ili 12. juna, u zavisnosti od raspleta u polufinalu.

FMP i Mega će se boriti za plasman u finale, s tim što ekipa Marka Baraća u seriji na dve pobede ima prednost domaćeg terena. Prvi meč polufinala na programu je u nedelju, 04. juna, revanš tri dana kasnije u Železniku, a eventualna majstorica zakazana je za 9. jun na parketu Mege.

Izabrane vesti

Ukoliko se polufinale okonča u dve utakmice, finale kreće 10. juna, drugi meč bi bio na programu 13, a eventualna majstorica 16. Ako serija Mege i FMP-a ipak završi u majstorici, pobednik će se sa Zvezdom za titulu u Superligi boriti 12, 15. i eventualno 18. juna, ukoliko dođe do potrebe za odigravanjem trećeg meča. Jasno, prednost domaćeg terena imaju crveno-beli.

ABA liga nije obelodanila termine finala, s ozbirom da još nije odlučeno ko će na megdan Crvenoj zvezdi. Ekipa Duška Ivanovića je još 23. maja obezbedila mesto u devetom finalu regionalnog takmičenja, ali Partizan Mozzart Bet i Cedevita Olimpija tek treba da odigraju majstoricu polufinalne serije.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK MegaKK FMPSuperliga SrbijeKošarkaška SuperligaKLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara