Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Iz Venecuele do Igokee i rušenja Partizana - Stefan Mudi hladnokrvan posle ludog koša za pobedu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 08:21

Heroj pobede Igokee nad Partizanom u Beogradu nije bio previše rečit posle senzacionalnog koša

Očekivana reakcija kada se pogodi šut za pobedu, pa još protiv šampiona i to na njegovom terenu, bilo neprestano skakanje od sreće, ali Igokein Stefan Mudi je bio hladnokrvan. Bez previše emocija, pomalo šepajući napuštao je Arenu koju je u nedelju uveče utišao akrobatskim pogotkom preko Zeka Ledeja za trijumf protiv Partizan Mozzart Beta.

Kada se tako nešto desi, moramo da pokušamo da uzmemo izjavu. Da čujemo utiske posle takve pobede i takvog šuta koji se ne viđa baš svaki dan.

Izabrane vesti

"Nije vreme za izjavu, čekaju me svi u autobusu. Poslednji napuštam svlačionicu", pomalo iznenađeno će Mudi što ga uopšte pitamo za intervju posle senzacionalnog trijumfa njegove ekipe u Beogradu.

Insistirali smo. Kad ako ne posle šuta za pobedu?

"Hajde... Hodaj samnom do autobusa".

Krenuli smo... Ovo mora da ti je naluđu koš koji si do sada u karijeri pogodio?

"Najluđi? Ne... Ne mogu da kažem to".

Valjda je jedan od upečatljivijih u tvojoj karijeri?

"Top 5... daću mu mesto u Top 5", nastavlja hladnokrvno plejmejker koji je igrao u Venecueli pre nego što je stigao u Igokeu.

Približavamo se autobusu gostiju gde ostatak tima na čelu sa trenerom Vladom Jovanovićem čeka. Ostalo je vremena za svega još dva pitanja.

Da li si iznenađenj što ste uspeli da savladate Partizan na njegovom terenu?

"Ono što mogu da kažem je da sam ja lično došao da pobedim utakmicu. Kao i ostatak tima. Drago mi je što smo se držali kao tim i što smo kao tim pobedili".

Nadigrati aktuelnog šampiona ABA lige nije mala stvar...

"Pokazali smo ratnički mentalitet. Pokazali smo da možemo i da kao tim treba stalno da se držimo zajedno i da ćemo tako da pobeđujemo", bilo je poslednje što nam je rekao plejmejker Igokee pre nego što je kročio u autobus.

Možda njemu lično nije najupečatljiviji koš u karijeri, ali u regionu će sa sada povezivati sa poenima preko Zeka Ledeja. U profesionalne vode se otisnuo 2016. godine kada nije izabran na NBA draftu. Počeo je u Turskoj, igrao je u Grčkoj, Mađarskoj i već pomenutoj Venecueli pre nego što je stigao u ABA ligu.


tagovi

KK PartizanABA ligaIgokea

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara