Đoan Penjaroja (©fiba.basketball)
Đoan Penjaroja (©fiba.basketball)

Izbacili ga iz plej-ofa, pa ga kaparisali: Baskonija se dogovorila sa Penjarojom

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 12:12

Bivši trener Burgosa se iz Valensije seli u Vitoriju

Nakon serije brejkova, Baskonija je izbacila Valensiju u četvrtfinalu plej-ofa ACB lige. Iako je izgubila drugi meč pred svojim navijačima, dva puta je slavila u Fonteti i tako zakazala megdan sa Real Madridom u borbi za finale. Ipak, sve da Neven Spahija na pleća obori i Kralja, pa i da uzme titulu, neće biti na klupi tima iz Vitorije naredne sezone.

Kako prenosi Aris Barkas sa Eurohupsa, hrvatskog stručnjaka će odmeniti upravo čovek kojeg je nedavno nadmudrio - Đoan Penjaroja.

Izabrane vesti

Pisalo se i ranije o interesovanju Baskijaca za šefa struke Narandžastih. Očekivalo se ipak da Valensija ponudi novu saradnju španskom stručnjaku, ali ispadanja u polufinalu Evrokupa od Virtusa, pa potom i od Baskonije u ACB ligi, ubedili su tim iz Fontete da potraži novo rešenje. Spekuliše se da je jedna od opcija povratak iskusnog Pedra Martineza koji je imao sjajnu sezonu sa Manresom.

Penjaroja i pored činjenice da ne može da se pohvali preterano dobrim rezultatima u sezoni koju je sinoć okončao, ne mora da brine za budućnost. Uprkos svemu, uprava kluba iz Vitorije je rešila da mu poveri tim u naredne dve godine.

Predvodeći Andoru pokazao je potencijal. Iz trećeg je ekipu uveo u drugi rang španske košarke, potom i u prvi. I to osvajanjem pehara.

Najbolji rezultat u karijeri postigao je kao šef struke San Pablo Burgosa. U prvoj sezoni je osvojio FIBA Ligu šampiona, a onda je u drugoj odbranio. Ogroman uspeh. Prepoznala je to Valensija, ali nije štimalo.

Baskonija je rešila da mu da novu šansu. Konačno će dobiti priliku da radi u Evroligi.


tagovi

BaskonijaKK ValensijaĐoan Penjaroja

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara