"Podbacili: Pnini i Ohajon"
"Podbacili: Pnini i Ohajon"

Izrael se više ne ponosi Makabijem! Autsajder bacio velikana na kolena, ništa od titule ni ove godine

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.06.16. | 23:06

Odmah po završetku utakmice sa Makabi Rišon Lecionom, uprava Makabija aktivirala je klauzulu u ugovoru Žana Tabaka i uručila mu otkaz, ali je i ekspresno angažovala novo pojačanje. U pitanju je nekadašnji šuter Radničkog iz Kragujevca i Gran Kanarije, Di Džej Sili

Podbacili: Pnini i Ohajon

Zvuči gotovo neverovatno, ali legendarni Makabi iz Tel Aviva i drugu uzastopnu sezonu ostaće bez šampionskog trofeja u izraelskom šampionatu. Od šestostrukog prvaka Evrope i ekipe koja je osvojila 51 šampionsku titulu u svojoj istoriji, u večerašnjem polufinalu bio je bolji austajder Makabi Rišon Lecion, kome će ovo biti drugo finale u istoriji kluba - 69:71 (16:14, 20:20, 21:21, 12:16).

Izabrane vesti

Ovaj neuspeh je nešto što neće uticati na budućnost kluba, pošto je Makabi potpisao desetogodišnji ugovor sa Evroligom, ali svakako boli navijače i klupske čelnike. Odmah po završetku utakmice, uprava Makabija aktivirala je klauzulu u ugovoru Žana Tabaka i uručila mu otkaz, ali je i ekspresno angažovala novo pojačanje. U pitanju je nekadašnji šuter Radničkog iz Kragujevca i Gran Kanarije, Di Džej Sili.

U drugom polufinalu, na Fajnal foru koji se igra u Jerusalimu, domaći Hapoel bio je bolji od imenjaka iz Eilata, pa će biti u prilici da osvoji drugi uzastopni trofej šampiona Izraela.

(FOTO: MN press)


tagovi

Žan TabakDi Džej Sili

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara