Komentari na vest

Izvučeni parovi prvog kola KLS: Zlatibor u Čačku, Jokićev Džoker čeka Slogu

K

Khal Drogo

pre 9 meseci

Српска кошарка се 2003/4 нашла на раскрсници. Тзв регионална или национална лига? Политика је упетљала прсте (а гдје се политика упетља, среће нема), побиједила је опција један. Што је неминовно водило маргинализацији, гушењу и сатирању националне лиге, клубови једва преживљавају, ни АБА лигаши се нису превише усрећили, беспарица и њих притишће. Шта би било да је српска кошарка изабрала други пут, глупо је разглабати, можда би било боље, можда и не би, увијек је мука наћи изворе финансирања, након 19 година ту смо гдје смо. Имамо КЛС која је национална лига Србије, друге немамо. Игра се по систему такмичења који је нужда потребе имајући у виду обавезе српских евролигаша, у датој суитуацији тешко је наћи бољи формат, мада и ту један клуб иако је показано максимално разумијевање и уступци, двије године не игра српску лигу. Може им се. Бољи тимови у овој првој фази КЛС имају мотив јер могу обезбиједиоти учешће у АБА 2 наредне сезоне па преко АБА 2 евентуално и АБА 1, но сви сваке године исту муку муче, како обезбиједити паре да некако изгурају сезону. У сваком случају, пратићемо српске младе играче који ће добити шансу у неким клубовима КЛС, показало се да се барем у неким и поред силних невоља добро ради и да ти млади играчи и у оваквим тешким условима ипак напредују
R

Realnoo

pre 9 meseci

Najgluplje takmičenje na svetu. Pa za šta se bore ovih 16 mučenih klubova? Odigraju svoju ligu i nikom ništa. Dođu posle Mega, FMP, Crvena zvezda i odigraju 1-2 utakmice između sebe, od ovih 16 klubova ni traga ni glasa. Izvinite, ali to nije nikakva liga, to je čista sprdnja.
J

Još realnije

pre 9 meseci

Jel imaš neki bolji predlog? Da se ukine ABA liga jedino. Ne vidim drugo rešenje.
R

Realnoo

pre 9 meseci

@Još realnije Da se promeni format takmičenja. Bedno je ostaviti od 16 klubova koji igraju cele godine samo jednu ekipu, koja u nekom doigravanju ispadne od Mege ili tako nešto. Neka ide dalje 8 klubova, plus ovi iz Abe i neka se npr. igra nešto kao kup na ispadanje jedna utakmica, osim polufinala i finala, neka tamo serija ide na dve utakmice (tri je previše zbog obaveza u Evroligi/Evrokupu/Aba ligi). Je l' toliki problem napraviti nešto ovako?
д

деда

pre 9 meseci

Да ли Јокић има право наступа за своју екипу?