Jadran bez košarke: Čeka se kraj sezone regionalnog takmičenja

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.05.20. | 12:37

Klubovi na sastanku

Čeka se zvanična potvrda, ali košarkaška javnost uverena je: sezona na Jadranu je završena. Kako piše hrvatski portal Crosarka, a i brojni drugi izvori, današnji sastanak, tačnije video-konferencija čelnika lige i klubova, samo će potvrditi realno stanje.

A to je da regionalna liga nema nikakvu svrhu pošto se već znaju učesnici Evrolige i Evrokupa za narednu godinu nakon što je Evroliga odlučila da prekine takmičenje. Očigledno je da malo koga zanima prestiž na Jadranu, a i veliko je pitanje kako bi se klubovi sakupili pošto je većina stranaca u svojim domovinama, a i veliki broj igrača je dobio otkaze.

Izabrane vesti

Suspenzija ujedno znači i da nema šampiona, a tek treba da vidimo da li će biti ispadanja. Odavno smo već pisali da se pretpostavlja da neće, već da će samo Borac iz Čačka i Split upasti u elitni rang kao dva trenutno najbolje plasirana tima iz ABA 2 lige.

Međutim, treba ipak sačekati kraj sastanka, jer ima tu i brojnih nelogičnosti. Recimo ona da za ovih skoro 12 meseci nije formalno izvršena preregistracija klubova što bi moglo da se tumači i tako da pravo glasa izgube FMP, Mornar i Cedevita Olimpija, a da ga dobiju MZT i Metalac i Cedevita Zagreb, koji nisu ni igrali ABA ligu ove sezone?! Paradoksalno, ali to su tehnikalije koje prvo treba rešiti i zato se odluka odužila.


Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara