Marko Jagodić Kuridža (©ABA league/Buducnost Voli))
Marko Jagodić Kuridža (©ABA league/Buducnost Voli))

Jagodić Kuridža odbranio Moraču: FMP uporan, ali nije umeo da kazni Budućnost

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 22:55

Uzbudljiv meč u Podgorici

Košarkaši Budućnosti zakoračili su ka polufinalu plej-ofa ABA lige na megdan Partizanu, pošto su u Podgorici savladali FMP 76:70.

Uspeli su domaćini da se odbrane od upornih gostiju, koji su na minut i 27 sekundi do kraja uspeli da povedu 69:68 trojkom Alekse Stepanovića, ali nisu umeli da sačuvaju prednost. Loš prodor Narandžića, pa trojka Jagodića Kuridže na drugoj strani definitivno su prelomili utakmicu na stranu Podgoričana.

Izabrane vesti

Budućnost je konstantno vodila, u pojedinim delovima meča i dvostrukom razlikom, ali se u finišu treće deonice prednost istopila, a na šest minuta do kraja gosti su vezanim trojkama Tasića i Radonjića preuzeli vođstvo (58:57). Usledila je potom serija domaćih 10:0, ali ni to nije bilo dovoljno ekipi Aleksandra Džikića da izbegne neizvesnu završnicu. Nova trojka u košu Podgoričana, pomenuta Stepanovićeva, vratila je Beograđane u plus, međutim, loše izveden napad i slaba igra u odbrani omogućili su rivalu da upiše pobedu. Trojka Marka Jagodića Kuridže na 31 sekund do kraja, za 73:68, definitivno je rešila pitanje pobednika.

Priliku za popravni FMP će imati 4. maja u svojoj hali u Železniku.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džastin Kobs sa 18 poena, a dvocifren još samo Denis Sili (11). Barović i Popović su ubacili po devet poena, Atić osam, a Jagodić Kuridža sedam (odlučujuća trojka bila mu je prva u meču iz tri pokušaja).

FMP je predvodio Danilo Tasić sa 16 poena. Marko Radonjić je ubacio 15, Aleksa Stepanović 13...

ABA LIGA (PLEJ-OF) - PRELIMINARNA RUNDA (PRVI MEČEVI)

Subota

Cedevita Olimpija - Igokea 93:79

/Pulen 21 - Ilić 19/

Budućnost - FMP 76:70

/Kobs 18 - Tasić 16/

*** Kvote su podložne promenama

NAPOMENA: Serije se igraju na dve pobede


tagovi

KK Budućnost PodgoricaFMPABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara