Jaka Blažič: Luka je naš vođa, mi smo tu da mu pomažemo

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 13:00

Slovenački košarkaš svestan koga ima u svom timu i veoma zahvalan na tome

Magija Luke Dončića obuzela je kompletnu „Saitama arenu“. Nije mogao mladi Slovenac danas poenterski da zablista, jer su Španci znali kako da ga zatvore (12p, 14sk, 9as). Međutim, okrenuo se drugim segmentima igre i došao na korak do istorije. Samo jedna asistencija mu je nedostajala da ostvari tek treći tripl-dabl učinak na Olimpijskim igrama, posle Lebrona Džejmsa i Aleksandra Belova.

Bilo je potrebno samo da Jaka Blažič pogodi trojku posle njegovog dodavanja u finišu meča...

Izabrane vesti

Nisam znao. Šteta baš... Neće da mi zameri, ali šteta. Desi se tako. Biće prilike još“, rekao je posle meča Jaka Blažič. „Timski duh i Luka Dončić su naša najveća snaga. Mi smo tu da mu pomažemo. Jednostavno, on je naš vođa, svako ima ulogu u timu. To nas čini dobrim“.

Slovenija je slavila protiv Španije i na taj način obezbedila mesto u prvom šeširu pred žrebanje za četvrtfinale.

Naš prvi cilj je bio da dođemo u četvrtfinale, to nam je uspelo u prošlom meču. Danas smo imali utakmicu za lakšeg protivnika. Bila je veoma atipična utakmica, Španija je tokom celog okršaja praktično igrala zonu. Želeli su da limitiraju Luku, a mi smo imali mnogo otvorenih šuteva koje nismo realizovali. Na kraju smo pokazali dobar karakter i sa mnogo samopouzdanja idemo u četvrtfinale“.

U hali se jasno videlo koliko je Slovencima stalo do pobede. Svaki potez saigrača su ispratili skakanjem sa klupe, sa velikim ovacijama, aplauzima...

I na terenu i van njega se odlično slažemo. Posle utakmice niko neće otići u svoju sobu da odmara, nego ćemo svi zajedno otići negde u neku sobu da se družimo, razgovaramo o utakmici i nekim drugim temama. Mislim da je to ključ uspeha. Drago mi je što sam deo ovakve ekipe, nismo još rekli poslednju reč“, podvukao je Jaka Blažič.

 

 

 


tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeJaka Blažičtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara