Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Jang je ubica, ali Bogdan drži ključeve serije: Atlanta bez njegovih trojki ne može do sedme sa Bostonom

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.04.23. | 17:00

Srbin fenomenalno šutira u seriji, tokom prve runde plej-ofa sa distance puca bezmalo 50 odsto...

Od početka NBA plej-ofa prošle su gotove dve sedmice i neke stvari u prvoj rundi su rešene. Na Zapadu znamo da će u drugom krugu igrati međusobno Denver i Finiks, dok Golden Stejt i Lejkersi imaju prednost od 3-2 protiv Sakramenta i Memfisa, i sledeći meč na domaćem terenu da izbore prolaz dalje. Što se Istoka tiče, Majami je senzacionalno izbacio Milvoki, najbolji tim u osnovnom delu sezone i igraće protiv Njujorka u drugom krugu, dok Filadelfija već neko vreme čeka protivnika. Mogla bi da ga sazna noćas, ako Boston uspe da pobedi Atlantu u gostima, ali Hoksi su u prošloj utakmici pokazali da nemaju nameru da se predaju.

Na krilima Trea Janga u ludoj završnici utakmice – ubacio 38 poena, od toga 14 kada se lomilo – Atlanta je upisala drugu pobedu u seriji, te spasila prvu meč-loptu i to na protivnički servis. Večeras će pokušati da se odbrane i od drugog napada Seltiksa i odvedu seriju u taj-brejk, odnosno sedmu utakmicu.

Izabrane vesti

Koliko god je Jang najvažniji igrač ekipe, dve druge stvari su bitne za Atlantu pre večerašnjeg meča. Jedna je to da je trener Kvin Snajder u prošlom meču Klinta Kapelu koristio samo 21 minutu, što se ponavlja od početka serije. Boston je tim koji ne igra sa dva visoka igrača u petorci, njima četvorku igra Džejson Tejtum, te je zajednička igra Kapele i Džona Kolinsa dobra stvar za Boston, jer Seltiksi tako dolaze do prednosti u 'mismatch' situacijama, odnosno činjenici da Atlanta u odbrani mora neke protivničke košarkaše da čuva sa nižim ili višim igračima.

Bez Kapele je to lakše. Iako dosta minuta kod Atlante dobija još jedan visoki igrač, Onjeka Okongvu, ipak je Snajder u prošlom meču 17 minuta igrao samo sa jednim od njih trojice na parketu. To je očigledno dalo rezultata, jer su Hoksi došli u priliku da pobede. Jang je svojim ludorijama to napravio, a treba reći kako su mu u tome pomogli i igrači Bostona, koji su dosta loše odigrali poslednji deo meča.

Bogdan Bogdanović (©AFP)Bogdan Bogdanović (©AFP)

Druga stvar za koju mislimo da je važno da se dogodi, ako Atlanta misli da dođe do pobede, jeste dobra igra Bogdana Bogdanovića. Srpski košarkaš ima dosta dobre brojke u pet utakmica protiv Bostona. Prosečno igra 27,4 minuta, te postiže 13,6 poena, uz 3,6 skokova, 2,8 asistencija, 1,2 ukradenu loptu i jednu blokadu. Posebno treba da se istaknu njegovi procenti šuta koji su fantastični. Iz igre Bogdan pogađa 54,3 odsto iz igre, a precizan je i 48,3 odsto slučajeva za tri poena.

Takav Bogdanović je potreban Snajderu. Iako ovi procenti u čitavoj seriji izgledaju jako dobro, srpski košarkaš nije dobro odigrao u svim mečevima protiv Bostona. Nisu to napravili ni ostali njegovi saigrači, ali mi se ovde ipak bavimo Bogdanom. On je u prvom meču postigao samo devet poena, uz šut 3/10, a u četvrtom je na parketu bio samo 19 minuta u kojima je uspeo da prikupi šest ličnih grešaka.

U prošlom meču Bogdanović je bio u startnoj petorci zbog suspenzije Dežonte Marija, te je igrao 35 minuta i postigao 18 poena, uz šest skokova, pet asistencija, dve blokade, jednu ukradenu loštu i šutem iz igre 6/9, odnosno 3/6 za tri poena. Bio je agresivan, koristio ono šta mu je odbrana Bostona dopuštala, jer je bila koncentrisana na Janga, te je igrao dobu odbranu. Takav Bogdanović treba Atlanti i večeras.

Iako se Mari vraća, pa će srpski košarkaš da se vrati na klupu, njegov učinak bi mogao da bude ključan. Ako on bude agresivan i učinkovit, lakše će da bude Jangu. Iako glavni igrač Hoksa ponekad izgleda kao da ne želi da doda nikome, on je ipak 'ubica', čovek koji je spreman da reši svaki meč svojim divljalukom. Ekipa treba da ga dovede do toga, a bez dobre igre Bogdanovića to će da bude dosta teško.

NBA PLEJ-OF (ŠESTA UTAKMICA):

Petak

02.30: (3.35) Atlanta (14.0) Boston (1.40)


PIŠE: Emir FULURIJA


tagovi

NBA ligaNBA plej-ofAtlanta HoksBoston SeltiksTre JangBogdan BogdanovićKlint Kapela

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara