Foto: AFP
Foto: AFP

Janis ispratio Čikago iz plej-ofa, Baksi zakazali četvrtfinale sa Bostonom

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.04.22. | 03:53

As Milvokija potpisao pobedu (116:100) kojom se šampion plasirao u narednu fazu

Četvrtom pobedom u pet susreta Milvoki je aliminisao Čikago iz plej-ofa, a junak trijumfa (116:100) branioca titule je Janis Adetokunbo koji je duel završio sa 33 poena.

Grčki gorostas treći put u seriji uspeo je da upiše preko 30 poena i povede saigrače do naredne prepreke koju će predstavljati Boston.

Izabrane vesti

Janis je uz 33 poena zabeležio i devet skokova, a glavnu podršku predstavljali su mu Bobi Portis sa 14 poena i 17 skokova i Pet Konoton sa 20 poena. Na drugoj strani, najefikasniji u Čikagu bio je Patrik Vilijams sa 23 poena, dok je Nikola Vučević upisao 19 manje uz 16 skokova.

Bulsi, koji su jedinu prednost imali pri rezultatu 4:3 na samom početku duela, rano su izgubili korak u odnosu na domaćina koji se lako odvojio na dvocifrenu razliku. Milvoki je u drugoj deonici značajno uvećao prednost, te je u jednom momentu bilo čak plus 29 za Bakse, koji do kraja utakmice nisu dozvolili gostima da se približe iako se razlika u jednom trenutku istopila na 11 poena.

Pretrpevši samo jedan poraz u seriji, košarkaši Milvokija su se nakon pet susreta plasirali u narednu fazu gde ih očekuje susret sa Bostonom, rivalom koji je sa 4:0 eliminisao Bruklin Netse.


tagovi

MilvokiMilvoki BaksČikagoČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara